Răzvan Burleanu e cotat ca favorit la președinția UEFA, alături de trei legende ale fotbalului - presă

Răzvan Burleanu e cotat ca favorit la președinția UEFA, alături de trei legende ale fotbalului - presă

Președintele FRF Răzvan Burleanu are șanse importante la viitoarele alegeri pentru șefia UEFA.

Românul de 39 de ani, ales din martie 2014 ca președinte al fotbalului românesc e trecut pe o listă a potențialilor candidați la înlocuirea lui Aleksander Ceferin. Presa iberică scrie că, alături de acesta, se află trei nume imense ale sportului cu balonul rotund de pe Bătrânul Continent: Figo, Predrag Mijatovici și Zvonimir Boban.

Ceferin este președinte la UEFA din 2016, iar omul de profesie avocat a anunțat că va pleca de la Nyon din 2027: „Am luat de șase luni această decizie de a nu mai continua, de a nu mai candida. Motivul e că, după un timp, fiecare organizație are nevoie de sânge proaspăt, dar mai ales pentru că am fost departe de familie de șapte ani", a declarat Ceferin la conferința de presă ce a urmat congresului UEFA de la Paris.

Cotidianul spaniol AS prezintă o listă cu patru potențiali lideri ai organismului de la Nyon. Trei legende ale fotbalului și Răzvan Burleanu, șeful FRF. Figo a candidat și la președinția FIFA, în 2015, el ocupând acum o funcție în conducerea lui Inter. Muntenegreanul Mijatovici are 55 de ani, a fost și director sportiv la Real Madrid în anii 2000, în timp ce Boban, jucător imens la AC Milan, a ocupat funcțiile de secretar-general adjunct al FIFA (2016-2019) și director tehnic la UEFA, din aprilie 2021 până în ianuarie 2024.

ADVERTISING

„Românul Burleanu are o bună reputație la UEFA, fiind unul dintre cei care l-au combătut cel mai mult pe Ceferin în cazul controversatului amendament, deși l-a susținut în final. Datorită vârstei și proiecției sale, e un potențial candidat", scrie presa iberică.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!