Răspunsul organizatorilor de la Roland Garros pentru tenismenul care i-a dat în judecată

Răspunsul organizatorilor de la Roland Garros pentru tenismenul care i-a dat în judecată

Organizatorii de la Roland Garros i-au răspuns bosniacului Damir Dzumhur, care a anunțat că-i dă în judecată după ce a fost exclus din turneu.

Șeful departamentului medical de la Roland Garros, Bernard Montalvan, a afirmat că de vină pentru situația creată este chiar Dzumhur.

"El a fost testat de două ori. Acesta este protocolul nostru. Și nu înseamnă că dacă cineva are anticorpi nu mai poate transmite virusul din nou sau nu poate fi testat pozitiv. Jucătorul a semnat o declarație când a sosit aici. Dacă un sportiv doarme în aceeași cameră cu un jucător, iar un test este pozitiv, atunci jucătorul este descalificat. Din acest motiv le-am recomandat să nu împartă camera", a afirmat Mantolvan, conform WeLoveTennis.

ADVERTISING

Dzumhur nu a putut lua startul în calificări după ce antrenorul său, Petar Popovic, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Popovic a contestat testul, spunând că el are deja anticorpi pentru că a fost bolnav în urmă cu câteva luni, dar organizatorii au refuzat să accepte un nou test și l-au exclus pe Dzumhur.

În cele din urmă, Popovic s-a testat din proprie inițiativă și rezultatul a fost negativ, dar Dzumhur nu a mai fost primit în turneu.

În aceste condiții, tenismenul bosniac a hotărât să îi dea în judecată pe organizatori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Este scandalos și e o mare frustrare. Cu siguranță vom câștiga la tribunal. Vor plăti scump! M-au scos din minți”, a spus Petar Popovic pentru L’Equipe.

Protocolul de la Roland Garros 2020 prevede că sportivii sunt excluși chiar și dacă cineva din staff-ul lor e testat pozitiv.

Dzhumur i-a criticat și el pe organizatori și a afirmat că așa ceva nu i s-ar fi întâmplat unui tenismen de top.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇