Rapid are nevoie de aprobarea adversarelor sale din play-out pentru a mai juca în continuare pe noul Giulești

Rapid are nevoie de aprobarea adversarelor sale din play-out pentru a mai juca în continuare pe noul Giulești

Rapid București se află într-o situație cel puțin bizară după ce și-a inaugurat cu fast și cu mult succes noul stadion Giulești.

Alb-vișinii au trecut de Poli Timișoara cu 1-0 în amicalul care s-a jucat la inaugurare, iar apoi au trecut în primul joc oficial de FC Botoșani, sâmbătă seara, scor 3-0.

Însă, de acum înainte, așa cum de altfel s-a întâmplat și la partida cu moldavii, Rapid va avea nevoie de aprobarea adversarilor pentru a mai juca în Giulești meciurile de pe teren propriu, în acest final de sezon din Liga 1.

De ce anume s-a ajuns aici? Răspunsul este legat de faptul că la dosarul de licențiere depus la începutul stagiunii, Rapid nu a trecut decât două stadioane, Național Arena și stadionul de la Mioveni.

ADVERTISING

E un lucru pe care l-a dezvăluit chiar patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime: „Dar Rapid a avut și un al 12 jucător, iar acela a fost publicul. Știam de la început ce atmosferă ne va aștepta în Giulești și puteam evita să jucăm acolo dacă nu doream. Dar am acceptat să jucăm acolo pentru spectacol și din respect pentru suporterii Rapidului. Noi puteam să jucăm cu Rapidul la Mioveni sau pe Național Arena. Am primit o hârtie pentru a ni se cere acordul să jucăm în Giulești și am acceptat cu orice risc”, a dezvăluit omul de afaceri pentru cotidianul ProSport.

ADVERTISING

Rapid și Botoșani sunt liderele din play-out, cu 29 de puncte, urmate de UTA cu 26 și Sepsi cu 24 de lungimi.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!