Protest oficial înaintat de Mercedes după cursa care a schimbat soarta titlului mondial în Formula 1

Protest oficial înaintat de Mercedes după cursa care a schimbat soarta titlului mondial în Formula 1

Titlul mondial s-a jucat pe pista circuitului din Emiratele Arabe Unite, cel de la Yas Marina, dar lucrurile nu pot rămâne așa, cel puțin așa consideră cei de la Mercedes, care au înaintat către FIA o plângere oficială.

Echipa germană consideră că au fost încălcate două aliniate din articolul 48 al regulamentului de desfășurare al Formulei 1, e vorba de articolul 48, alineatul 8 și cel cu numărul 12. În articolul 48.8, se prevede că niciun șofer nu poate depăși un alt autoturism pe pistă, inclusiv Saftey Car-ul până când aceștia nu au trecut linia pentru prima dată după ce mașina de siguranță a revenit la boxe, în timp ce în alineatul 12 avem stipulat că orice monopost care a fost întrecut de lider va fi obligat să depășească mașinile din turul liderului și mașina de siguranță.

ADVERTISING

Mercedes protestează astfel împotriva modului în care s-a realizat clasamentul final la terminarea sezonului competițional 2021.

Problema celor de la Mercedes este faptul că inițial, imediat după apariția Safety Car-ului, ulterior accidentului lui Nicholas Latifi din turul 53, șeful comisarilor de cursă, Michael Massi a anunțat ferm faptul că nu este permisă nicio depășire.

Verstappen avea nevoie de acest lucru pentru că avea în fața sa, chiar dacă el tehnic era pe locul 2, mai mulți piloți întârziați. Peste 5 minute, cu un tur doar înainte de final, s-a revenit asupra acestei decizii, piloții au fost rapid depășiți și s-a intrat cu steag verde în ultimul tur pentru a se da duelul decisiv între primii doi clasați.

ADVERTISING

Hamilton ar fi putut cuceri la Abu Dhabi al optulea titlu de Formula 1 din carieră, depășindu-l astfel pe MIchael Schumacher.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇