Prima reacție din partea lui Max Verstappen, noul campion mondial în Formula 1

Prima reacție din partea lui Max Verstappen, noul campion mondial în Formula 1

Max Verstappen a avut prima reacție din postura de campion mondial în Formula 1, primul său titlu la doar 24 de ani, un titlu cucerit la mustață în ultimul tur de pe circuitul din Abu Dhabi în fața rivalului său Lewis Hamilton.

A fost o cursă în care hazardul și răsturnările de situație au fost la ele acasă, totul fiind decis practic de apariția Safety Car-ului în ultimele 5 tururi, după un accident al lui Nicholas Latifi de la Williams.

Max Verstappen este noul campion mondial în Formula 1 după cel mai dramatic final din istorie

ADVERTISING

Olandezul și-a ținut firea în ultimul tur de pistă și a găsit portița pentru a-l depăși pe englez. Imediat după cursă el a vorbit la un scurt interviu, înainte de a primi marele trofeu de campion mondial pe scena de la Yas Marina: "E incredibil. Am luptat pe toată durata cursei. Am și acum crampe. E o nebunie. Nu știu ce să spun. Vreau să spun că-mi iubesc echipa, mi-a plăcut să lucrez cu cei de la Honda încă din 2016. Am avut șansă în finală. Îi mulțumesc lui Perez, a făcut o treabă extraordinară. Vreau să rămân cu această echipă toată viața", puncta entuziasmat Verstappen, cel care a fost imediat îmbrățișat și de tatăl său, Jos Verstappen, și el un mare pilot de Formula 1 pe timpuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În clasamentul general final, Verstappen a terminat cu 395,5 puncte, Hamilton având 387,5, iar Bottas întregește podiumul cu 226 de lungimi.

Mercedes a cucerit totuși titlul de la constructori, cu 613,5 puncte, urmată de Red Bull cu 585,5 și de Ferrari cu 323,5.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇