Propunerea făcută de FRT pentru ca Simona Halep să se întoarcă direct în elita clasamentului WTA

Propunerea făcută de FRT pentru ca Simona Halep să se întoarcă direct în elita clasamentului WTA

Federația Română de Tenis a făcut o propunere revoluționară în așa fel încât Simona Halep să revină direct în elita clasamentului WTA.

Președintele George Cosac a declarat că Simona ar trebui să beneficieze de un clasament WTA (care se folosește în cazul sportivilor accidentați) în așa fel încât să aibă punctele pe care le-ar fi avut în iulie 2023, când a expirat suspendarea.

Astfel, Simona va putea să urce mai repede în clasamentul WTA. Pentru că a ispășit o perioadă de suspendare mai mare decât cea stabilită de TAS, Simona a pierdut toate punctele și a fost scoasă din clasament. Altfel, ar fi fost pe locul 54 dacă revenea în iulie 2023.

ADVERTISING

„Eu cred că da. Gândiți-vă că sunt 10 luni în care ar fi putut juca. Cumulat cu tot ce s-a întâmplat, ce presiune și stres continuu a îndurat, că nu se mai judeca odată… Este timp consumat din viață.

Cine îi dă timpul ăsta înapoi? Cu siguranță va apela la tot felul de derogări, normale și argumentate, astfel încât fie să primească wild carduri, fie să meargă în urmă și să vadă ce clasament acea la acel moment, astfel încât să poată reîncepe de la acel nivel", a spus George Cosac la Gsp Live.

Simona a vorbit și ea despre această propunere și a afirmat că va face demersurile necesare dacă se va putea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"O să o iau de la zero, pentru că nu mai am niciun punct în clasament. Ceea ce este foarte trist, pentru că așa cum știm cu toții, decizia a fost până în iulie anul trecut. O să văd ce pot să fac să recuperez clasamentul, dacă se va putea”, a comentat Simona.

Simona va reveni în circuit începând cu 19 martie, în turneul de la Miami.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!