Procesul pentru palmaresul Stelei: Recursul FCSB a fost admis în principiu de ICCJ

Procesul pentru palmaresul Stelei: Recursul FCSB a fost admis în principiu de ICCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis în principiu recursul intentat de FCSB în procesul pentru palmaresul Stelei.

ICCJ a respins excepțiile invocate de Florin Talpan, reprezentantul CSA Steaua, și a admis în principiu recursul FCSB.

"A respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti. Fixează termen la 3 noiembrie 2022", se arată în minuta deciziei.

ADVERTISING

Potrivit avocatului FCSB, Adrian Căvescu, decizia arată că CSA Steaua nu deține palmaresul și după momentul în care s-a produs ruptura. Mai mult, urmează să se decidă dacă FCSB îl deține și pe cel dinainte de 2003, din moment ce a avut continuitate sportivă. Prin decizia luată, cei de la FCSB speră să demonstreze că ei sunt continuatorii Stelei și că ar detine și palmaresul dinainte de 2003.

”Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru digisport.ro.

CSA Steaua a câștigat în 2021 procesul pentru palmaresul Stelei din 1947 până în 1998, când echipa a fost preluată de Viorel Păunescu.

Atât FCSB cât și CSA Steaua au invocat ulterior palmaresul din perioada 1998-2003.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!