Președintele FIFA reacționează după ce mai multe cluburi vor să înființeze o Superligă europeană

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a dezvăluit joi că nu este interesat de o Superligă europeană, în contextul informaţiilor potrivit cărora mai multe cluburi de top de pe continent vor să înfiinţeze o astfel de competiţie cu susţinerea forului fotbalistic mondial, scrie Reuters.

Într-un interviu publicat de cotidianul elveţian Aargauer Zeitung şi alte ziare locale, Infantino a afirmat că se concentrează asupra succesului pe care-l va avea Cupa Mondială a cluburilor, care se va disputa anul viitor în China cu o nouă formulă, cu 24 de echipe.

ADVERTISING

"Ca preşedinte al FIFA, sunt interesat de Cupa Mondială a cluburilor, nu de Superligă", a declarat Infantino. "Pentru mine, nu este vorba de Bayern Munchen contra Liverpool, ci de Bayern contra Boca Juniors", a spus el.

"Liverpool are 180 de milioane de fani în toată lumea. Flamengo are 40 de milioane de fani şi 39 de milioane dintre ei sunt în Brazilia. Liverpool poate că are cinci milioane de fani în Anglia şi 175 de milioane de fani în lume", a adăugat preşedintele FIFA.

"Vreau ca echipele din afara Europei să aibă o audienţă globală în viitor. Aceasta este viziunea mea: să avem 50 de cluburi şi 50 de echipe naţionale care pot deveni campioane mondiale", a punctat Infantino.

ADVERTISING

Sky News a anunţat marţi că mai mult de 12 cluburi din cele cinci mari campionate ale Europei (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania) negociază pentru a deveni membri fondatori ai unei noi competiţii, numită "European Premier League", a cărei dată de start a fost stabilită provizoriu în 2022.

FIFA refuzase anterior să comenteze informaţiile despre implicarea sa în acest proiect.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇