Președintele Barcelonei anunță că "situația clubului este dramatică": Datoriile uriașe pe care le au catalanii

Președintele Barcelonei anunță că "situația clubului este dramatică": Datoriile uriașe pe care le au catalanii

„Situaţia clubului este dramatică, datoria este de 1.350 de milioane de euro”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele grupării FC Barcelona, Joan Laporta, citat de EFE.

„Barca are un patrimoniu net negativ de 451 de milioane de euro, acest lucru este foarte delicat. Fondul de rulment este de asemenea negativ, de 551 de milioane”, a afirmat Laporta.

El a dezvăluit că pierderile pentru sezonul 2020-2021 se vor ridica la 481 de milioane de euro, cheltuielile vor fi de 1.136 de milioane de euro, iar impactul coronavirusului, de 91 de milioane de euro.

ADVERTISING

Potrivit lui, "întreaga masă salarială sportivă se ridică la 617 milioane de euro, adică 103% din veniturile totale ale clubului".

Cu toate acestea, Laporta este optimist în ce priveşte redresarea situaţiei clubului: "Avem cinci propuneri pentru a fi sponsorul principal pentru tricou, am obţinut 525 de milioane de euro de la Goldman Sachs cu o dobândă de 1,9%, (...) situaţia se va schimba. Nu există posibilitatea de a deveni o societate cu răspundere limitată, deoarece acest consiliu nu o doreşte."

ADVERTISING

"Suntem convinşi că deciziile care trebuiau să fie luate au fost luate. E trist ce s-a întâmplat cu Messi, însă era necesar. Fiindcă instituţia este mai presus de toate. am fi pus totul în pericol, situaţia economică este dramatică", a insistat Laporta când a fost întrebat despre plecarea jucătorului argentinian.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇