Presa scoțiană, încântată de cum a jucat Hagi cu Celtic: A întors complet partida, putea fi omul meciului! Ce note a primit

Presa scoțiană, încântată de cum a jucat Hagi cu Celtic: A întors complet partida, putea fi omul meciului! Ce note a primit

Prestația lui Ianis Hagi în marele meci din campionatul Scoției, cu Celtic, de sâmbătă, i-a încântat pe jurnaliștii scoțieni.

Echipa românului, Rangers, a câștigat cu 1-0 și este tot mai aproape de primul titlu de campioană după 10 ani.

Iar presa scrie că Ianis Hagi a schimbat radical jocul lui Rangers, după o primă repriză dominată de Celtic.

”A doua repriză a fost complet diferită, introducerea lui Ianis Hagi schimbând complet cursul meciului. A pus piciorul pe minge și a impulsionat-o pe Rangers”, scriu cei de la Glasgow Live.

Jucătorul de 22 de ani a început partida ca rezervă, dar Steven Gerrard s-a văzut nevoit să îl introducă la pauză, în locul lui Roofe: ”Gerrard s-a uitat la banca de rezerve la pauză și l-a introdus pe Hagi, aflat în formă”, mai scrie sursa citată.

ADVERTISING

De altfel, introducerea lui Hagi a fost prima schimbare a meciului.

”Hagi și-a câștigat locul”, mai scrie site-ul, adăugând că ”a fost destul de ghinionist să nu inceapă ca titular, dar după ce a intrat a întors pe dos defensiva lui Celtic și a fost jucătorul care să dea un impuls trupei lui Gerrard”.

”De acum înainte, Hagi nu mai poate fi lăsat pe margine, pentru că performanțele sale sunt atât de bune”, a mai scris Glasgow Live.

Sursa citată i-a acordat nota 8, precizând că românul și portarul de 38 de ani al lui Rangers au fost cei mai buni oameni ai partidei. Allan McGregor a primit nota 10 pentru paradele sale.

ADVERTISING

”Dacă nu ar fi fost Allan McGregor, ar fi fost numit omul meciului”, mai notează Glasgow Live.

Și Ibrox News a deplâns absența sa din echipa de start: ”Ianis Hagi a ratat ocazia (de a începe titular - n.red.), în ceea ce a fost fără îndoială cea mai grea decizie pe care a trebuit să o ia Steven Gerrard. Românul e în mare formă în ultima vreme”, în timp ce polonezii de la Interia Sport au notat că ”fanii lui Glasgow Rangers așteptau introducerea lui Ianis Hagi”.

BBC notează că, după introducerea lui Ianis Hagi, Celtic a slăbit presiunea. De asemenea, BBC l-a desemnat pe Allan McGregor omul meciului, cu o medie de 8,17, în timp ce Hagi are a doua medie a partidei, 7,08.

ADVERTISING

Glasgow Times i-a acordat nota 6, scriind că a fost ”o introducere surprinzătoare la pauză, dar s-a descurcat bine”. Aceeași notă o acordă și Belfast Telegraph, care a catalogat performanța românului drept ”decentă”, dar și Sky Sports și Daily Record, care notează că românul ”a păstrat mingea mai bine pentru echipa sa decât au făcut-o coechipierii în prima repriză”.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Callum McGregor, autogol, în minutul 70. În minutul 62, Bitton de la Celtic a primit direct cartonașul roșu, pentru o intrare periculoasă.

După această partidă, Rangers are 62 de puncte în 22 de etape, cu 19 peste Celtic, care are însă trei restanțe de jucat.

Etapa viitoare, Rangers va juca în deplasare la Aberdeen, echipa de pe locul 3, pe 10 ianuarie.

Cu un golaveraj 57-5 și aflată la a 13-a victorie la rând, echipa lui Ianis Hagi se va mai întâlni de două ori cu Celtic, în cele 16 etape rămase de disputat. Trupa antrenată de Steven Gerrard domină atât de autoritar încât a primit doar două goluri în ultimele 12 partide de campionat.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇