Presa internațională analizează "remontada" realizată de România în barajul de calificare cu Ucraina

Presa internațională analizează "remontada" realizată de România în barajul de calificare cu Ucraina

România a întors dramatic scorul cu Ucraina în barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, scor 3-2, după ce la capătul primei zile de concurs, scorul era 2-0 pentru sportivele slave.

Echipa României, antrenată de Horia Tecău, avându-le pe teren pe Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, au rezistat eroic sâmbătă într-o zi cu peste 8 ore de tenis de mare dramatism, câștigând partida în meciul decisiv de dublu.

Romania s-a calificat în premiera la acest BJK Cup Finals, din noiembrie, la Sevilla, iar presa internațională s-a grăbit să laude această performanță: "După ce a ratat turneul final anul trecut din cauza remontadei Sloveniei, se cuvenea ca România să dea la rândul ei peste cap calculele, cu o revenire de la 0-2 în fața Ucrainei. Echipa lui Horia Tecău își va face debutul la turneul final în noiembrie", s-a scris pe site-ul oficial billiejeankingcup.com. De asemenea, cotidianul First Post nota și el: ”România a reușit o revenire uimitoare pentru a spulbera speranțele Ucrainei, distrusă de război, de a ajunge pentru prima dată în turneul final al Cupei Billie Jean King, sâmbătă, în timp ce Japonia lui Naomi Osaka a obținut pentru prima dată un loc în BJK Cup Finals.

ADVERTISING

Ucraina, forțată să joace meciurile de acasă pe teren neutru, a avut un avantaj confortabil de 2-0 în cursul nopții în Florida împotriva unei echipe a României din care lipsește jucătoarea de top Sorana Cirstea, precum și fosta campioană de la Wimbledon și French Open, Simona Halep. Cu toate acestea, Ana Bogdan a obținut o victorie cu 6-4, 4-6, 6-3 în fața Elinei Svitolina, o vedetă din top 20, deși a fost condusă cu 2-0 în setul decisiv. Bogdan, aflată pe locul 64, a revenit, câștigând un game de 20 de puncte și apoi a servit cu ușurință pentru a închide meciul. Jacqueline Cristian a egalat apoi la 2-2 cu o victorie la limită, 2-6, 6-4, 6-4 în fața veteranei Lesia Tsurenko. Cu balanța de putere în schimbare, Bogdan și Cristian le-au învins pe surorile gemene Lyudmyla și Nadia Kichenok cu 6-2, 7-6 (9/7) în meciul decisiv de dublu pentru a-și asigura o victorie dramatică de 3-2 și un loc de debut în finala din noiembrie”.

Începând cu 1995, de când s-a introdus sistemul „cel mai bun din 5 meciuri” la FedCup, pe atunci, e pentru a noua oară când o echipă a revenit de la 0-2 și a reușit calificarea mai departe.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!