Presa din Ucraina, radicală după eșecul dramatic în compania României: „Totul a fost un fiasco!”

Presa din Ucraina, radicală după eșecul dramatic în compania României: „Totul a fost un fiasco!”

Ucrainienii au comentat înfrângerea țării lor în fața României în barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, scor 2-3, după ce la capătul primei zile, jucătoarele slave aveau un confortabil 2-0.

Elina Svitolina a încercat să găsească scuze pentru acest eșec dramatic, ea fiind fostă jucătoare de top 5 WTA și fostă câștigătoare de Turneul Campioanelor.

Până la ea însă, cei de la sport.ua au notat despre eșecul surorilor Kichenok în meciul decisiv de dublu, ele fiind considerate cert favorite înainte de meci: „Fiasco! Surorile Kichenok au pierdut în fața Anei Bogdan și a lui Jaqueline Cristian. Ucraina nu a reușit să ajungă în finala mondială a Cupei Billie Jean King. Pe 13 aprilie, echipa de tenis feminin a Ucrainei a încheiat duelul pentru calificarea în finala Cupei Billie Jean King împotriva echipei României. Al treilea meci din ziua a doua, disputat pe terenul din complexul Omni Amelia Island Resort din Florida (SUA), a fost jucat de Lyudmila și Nadiia Kichenok. Au jucat împotriva echoipei Ana Bogdan / Jaqueline Cristian, iar îtâlnirea s-a încheiat cu victoria duoului românesc, în două seturi”, nota presa de la nord de România.

La finalul partidei de dublu, Svitolina lansa un mesaj pe pagina sa de Instagram: „Am luptat, am dat totul în fiecare meci. Și am fost foarte, foarte aproape de a câștigat. Din păcate, norocul nu a fost de partea noastră. Data viitoare vom fi mai bune și mai puternice. Dar sunt mândră de echipa noastră”.

ADVERTISING

România a revenit spectaculos de la 0-2 pe tabelă, pentru a câștiga sâmbătă toate cele 3 partide, prin Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, cele două făcând pereche și la dublul decisiv, câștigat în fața perechii surorilor Kichenok cu 6-2, 7-6.

Echipa noastră va evolua în turneul final al BJK Cup, din 12-17 noiembrie, la Sevilla.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!