Presa din Spania, despre Simona Halep: "A făcut un pas uriaș pentru a-și demonstra nevinovăția"

Presa din Spania, despre Simona Halep: "A făcut un pas uriaș pentru a-și demonstra nevinovăția"

Presa din Spania analizează situația în care se află Simona Halep cu puțin timp înainte de startul noului sezon din tenisul feminin.

Dezvăluirile legate de faptul că Simona Halep a fost testată pozitiv după ce Roxadust s-a aflat într-un supliment nutritiv pe eticheta căruia această substanță nu era interzisa îi dau speranțe jucătoarei noastre că poate scăpa de suspendarea provizorie.

Judecătorul TAS Cristian Jura a afirmat că primul pas a fost făcut deja și mai rămâne doar de demonstrat că Simona a luat acel supliment nutritiv, pe care Roxadust nu era trecut pe etichetă, fără să știe că îl conține.

ADVERTISING

Iar jurnaliștii de la Punto de Break consideră că Simona Halep are șanse foarte mari să fie declarată nevinovată.

"Simona Halep a făcut un pas uriaș pentru a-și demonstra nevinovăția", a titrat sursa citată.

"Românca este aproape să aibă suspendarea de patru ani redusă sau chiar ridicată după ce a oferit dovezi decisive. Românca și echipa ei medicală și juridică au lucrat conștiincios în ultimele luni. O legendă a tenisului ca ea nu vrea să-și încheie cariera cu această pată pe CV și are deplină încredere că își poate dovedi nevinovăția. Ea este pe drumul cel bun", a comentat Punto de Break.

ADVERTISING

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!