Presa din Peninsulă, entuziasmată după victoria în fața Albaniei la EURO 2024: “Italia, ești frumoasă!”

Presa din Peninsulă, entuziasmată după victoria în fața Albaniei la EURO 2024: “Italia, ești frumoasă!”

Italia a început cu dreptul Campionatul European de fotbal din Germania, EURO 2024, scor 2-1 în fața Albaniei, deși a tremurat serios la început, când a primit gol în secunda 24.

Jurnaliștii italieni au savurat acest succes, venit după goluri semnate de Bastoni și Barela, minutele 10 și 15, dar debutul în sine nu a fost ușor, albanezii ratând o ocazie uriașă de a egala pe final de joc.

Debutul campioanei europene a fost titrat de următoarele mari cotidiene în mai multe feluri: “Italia, ești frumoasă! Bajrami au speriat Azzurra, dar Bastoni și Barella i-au adus victoria lui Spalletti”, prin Corriere dello Sport, în timp ce marele ziar roz Gazzetta dello Sport puncta pe prima pagină: “Italia – Albania 2-1. Bastoni și Barella au întors golul șocant al lui Bajrami”.

ADVERTISING

La conferința de presă de după joc, antrenorul Luciano Spalletti s-a arătat poate un pic mai temperat: “Am văzut multe lucruri bune, dar chiar trebuie să ne ducă undeva, altfel nu au rost. A existat posibilitatea de a-i răni de mai multe ori și nu a mers. Am pregătit bine mutarea, apoi am trecut-o înapoi. Ne-am răzgândit prea repede.

O echipă națională trebuie să se poată descurca fără nimeni, pentru că sunt 26 de jucători puternici. Nu-mi place ideea că echipa depinde de un individ. În a doua repriză, Albania a încercat să facă ceva mai mult și ar fi trebuit să profităm la maximum de acele spații care se deschid, dar în schimb am fost prinși cu spatele“, a declarat Luciano Spaletti, fostul manager de la Roma sau Napoli.

ADVERTISING

Selecționerul italian, campion cu Napoli în sezonul 2022-2023, la 65 de ani și 100 de zile, a devenit cel mai vârstnic selecționer italian care stă pe bancă la un meci de la EURO.

Italia va mai avea de jucat în grupe la EURO 2024 cu Spania și Croația, într-o grupă de foc.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!