Presa din Elveția: "A fost rândul românilor să se întoarcă acasă foarte furioşi şi eliminaţi"

Presa din Elveția: "A fost rândul românilor să se întoarcă acasă foarte furioşi şi eliminaţi"

Calificarea controversată a echipei Young Boys Berna în dauna lui CFR Cluj „i-a înfuriat pe români, la câteva săptămâni după ce elveţienii i-au enervat deja pe ucraineni”, scrie vineri Le Matin, ziar din oraşul Lausanne.

CFR, care avea nevoie de victorie la Berna pentru a se califica în şaisprezecimile de finală, conducea cu 1-0 în minutul 90, când arbitrul a dictat un penalty controversat pentru elveţieni.

"Young Boys s-a calificat deci în şaisprezecimile de finală ale Europa League. Nu neapărat graţie evoluţiei lor, ci mai ales datorită unui ultim asalt furios, răsplătit cu un penalty pe care fiecare îl poate aprecia în felul lui. Ceea ce este sigur este că la câteva săptămâni după ce UEFA a decis ca Ucraina să piardă prin forfait, ceea ce a salvat locul Elveţiei în Liga Naţiunilor, de această dată a fost rândul românilor să se întoarcă acasă foarte furioşi şi eliminaţi", comentează Le Matin, ce reproduce declaraţiile date de Camora şi Cristian Bălgrădean după meci.

ADVERTISING

"Greu de analizat un meci ca acela de joi seară de pe Wankdorf. Campioana Elveţiei în ultimii trei ani nu a arătat aproape nimic şi s-a aflat în situaţia de a profita de o fază de joc sau de o decizie favorabilă a arbitrului (…)", adaugă ziarul, amintind intervenţiile foarte bune ale portarului David von Ballmoos.

"Cu acest nivel de joc ei nu au şanse să treacă de şaisprezecimile de finală. O fază pe care au atins-o recent doar de două ori, în 2011 şi 2015, fiind eliminaţi de fiecare dată de Zenit Sankt Petersburg şi Everton. Trebuie să ne bucurăm să vedem o echipă elveţiană calificată în primăvara europeană? Da. Jucând în felul acesta? Îndoielnic. Şi avem de asemenea dreptul să ne întrebăm ce va putea face YB în şaisprezecimi jucând astfel..Joi, echipa din Berna a avut cu siguranţă o grămadă de absenţe (Lauper, Lustenberger, Martins, Petignat, Spielmann, Sierro, Fassnacht…), dar îţi făcea rău să vezi o asemenea sărăcie în exprimare. Au supravieţuit in extremis graţie a două individualităţi, care sunt de multe ori aceleaşi (von Ballmoos şi Nsame). Să ai un portar bun, un atacant de clasă şi câţiva jucători promiţători lângă ei pare să fie suficient în campionatul Elveţiei, dar nu se întâmplă deloc aşa şa nivelul superior, iar asta s-a văzut", scrie ziarul Le Matin.

ADVERTISING

După cum s-a anunţat, Federaţia ucraineană de fotbal (UAF) a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj sportiv împotriva deciziei UEFA ca Ucraina să piardă la "masa verde", cu 0-3, meciul de luna trecută cu Elveţia din Liga Naţiunilor.

Pe 25 noiembrie, UEFA a anunţat victoria la ''masa verde'' a selecţionatei Elveţiei împotriva Ucrainei, după anularea meciului din Liga Naţiunilor ce ar fi trebuit să se dispute pe 17 noiembrie la Lucerna, ca urmare a carantinării întregii echipe ucrainene după depistarea unor cazuri de coronavirus.

Cu această victorie, Elveţia şi-a salvat locul în elita europeană trecând pe locul trei în Grupa 4 a Ligii A, devansând la golaveraj Ucraina a retrogradat în Liga B.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇