Presa coreeană dă un verdict după rămânerea lui Dan Petrescu la Jeonbuk

Presa coreeană dă un verdict după rămânerea lui Dan Petrescu la Jeonbuk

Tehnicianul român Dan Petrescu, multiplu campion în România cu CFR Cluj, va rămâne și din sezonul următor în Coreea de Sud, la Jeonbuk Motors.

El este antrenor acolo din vara trecută, ajungând recent în această săptămână în sferturile Champions League din Asia, după ce a trecut de o rivală din campionat, scor 3-1 cu cei de la Pohang Steelers.

În sezonul recent încheiat, Jeonbuk a terminat campionatul pe 4, iar acum din 1 martie va începe o nouă stagiune. Presa coreeană a făcut o analiză a echipei, notând despre Dan Petrescu că e timpul ca el să îi facă din nou campioni pe cei de la Hyundai: „Jeonbuk Hyundai este cel mai bun club din K-League, atât ca nume, cât și ca rezultate. Între 2017 și 2021, a câștigat de cinci ori consecutiv campionatul. Cu toate acestea, Jeonbuk a făcut cel mai slab sezon al ei în 2023. Pentru un club obișnuit mereu să câștige, să iasă din top 3 pentru prima dată în 10 ani a fost un șoc”, scrie publicația Ohmy News.

ADVERTISING

„Va arăta Petrescu o altă latură a echipei în al doilea sezon al său? Echipa a suferit transformări cu Dan Petrescu. Mandatul său a început bine, dar rezultatele bune nu au durat mult. În general, jocul echipei a fost plictisitor, iar rezultatele nesatisfăcătoare. Jeonbuk a încheiat pe 4, cea mai slabă clasare din 2013 încoace, și a pierdut finala Cupei cu Pohang”, a mai scris sursa amintită mai sus.

Românul a bifat 31 de partide la Jeonbuk, bifând 15 victorii. El are un salariu de 1,2 milioane de dolari anual în Asia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Pentru Petrescu, sezonul trecut a fost de acomodare la K-League, dar anul acesta trebuie să-și arate viziunea și direcția”, au încheiat analiza sud-coreenii.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!