Presa britanică cere ca noul selecționer al Angliei să fie demis chiar în ziua debutului

Presa britanică cere ca noul selecționer al Angliei să fie demis chiar în ziua debutului

Anglia va debuta sâmbătă în noua ediție de Nations League, acolo unde a retrogradat în Liga B după rezultatele catastrofale de acum un sezon.

Însă se confruntă cu un mare scandal chiar înaintea acestui prim mare meci. E vorba de o deplasare dificilă și plină de orgolii în Irlanda, sâmbătă de la ora 19, pe Aviva Stadium, din Dublin.

Noul selecționer a fost numit Lee Carsley (50 de ani), după îndepărtarea lui Gareth Southgate, omul care a dus Anglia în două finale Europene și o semifinală de Mundial. Înainte de meci, tehnicianul care i-a mai pregătit pe "Cei Trei Lei" la U20 și U21 a anunțat ferm că nu va intona imnul "God Save The King", în momentul în care va fi redat în boxele stadionului din Dublin.

ADVERTISING

Motivul? El are o dublă cetățenie, engleză și irlandeză, astfel că va fi pus în fața unui moment delicat. Și, chiar dacă Carsley a avut un discurs plin de respect la adresa ambelor țări, presa britanică a avut o reacție furibundă: "Lee Carsley ar trebui demis astăzi de federație. Refuzul lui de a cânta imnul național este trădare și nu are ce căuta în rolul de selecționerul Angliei", se arată în Daily Mail.

Carsley a jucat la nivel de club doar în fotbalul englez (Derby County, Blackburn, Coventry, Everton și Birmingham).

ADVERTISING

La naționala mare de seniori însă, Carsley are 39 de selecții la naționala Irlandei.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!