Portret superb realizat lui David Popovici, vedeta următoarelor Campionate Europene de natație de la Otopeni

Portret superb realizat lui David Popovici, vedeta următoarelor Campionate Europene de natație de la Otopeni

David Popovici va fi vedeta viitoarelor Campionate Europene de natație în bazin scurt care vor începe din 5 decembrie la Otopeni.

Site-ul Federaţiei Europene de Nataţie a avut o analiză laudativă la adresa sportivului nostru, dublu campion mondial, recordmen mondial la 100 de metri liber în scurta sa carieră. Românul e singurul medaliat cu aur din țara noastră la un European în bazin scurt, de 25 de metri, la Kazan în 2021, când cucerea medalia cea mai strălucitoare la proba de 200 de metri liber.

ADVERTISING

„David Popovici şi-a făcut debutul în lumea bună a înotului în 2022, când a câştigat medaliile de aur la europene, mondiale şi mondiale de juniori la probele de 100 şi 200 de metri liber.

(Old WR) David Popovici 🇷🇴 46.86 // 100m Freestyle Final // European Champs 2022

Cel mai important rezultat? Recordul uluitor de 46.86 secunde de la 100 de metri liber de la Roma, la Campionatele Europene din 2022. Sportivul de 17 ani a doborât recordul lui Cesar Cielo, din 2009, din era „super-costumelor”. Totuşi, românul a avut parte de un an 2023, în care a terminat pe locul 6 la 100 de metri şi pe locul 4 la 200 de metri, la Campionatele Mondiale de la Fukuoka”, notează cei de la len.eu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Europenele de natație de la Otopeni sunt la a 22-a ediție de la înființare. Popovici e mare favorit la probele sale uzuale, 100 și 200 de metri liber, acolo unde va fi programat în finale week-endul viitor, pe 9 și 10 decembrie.

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇