Platini și Blatter, judecați în Elveția

Platini și Blatter, judecați în Elveția

Michel Platini şi Sepp Blatter, foşti preşedinţi ai UEFA, respectiv FIFA, vor fi judecaţi pentru fraudă, între 8 şi 22 iunie în Elveţia, în dosarul privind plata suspectă care a dus la suspendarea celor doi din fotbalul mondial, începând din 2015, informează AFP.

Platini, în vârstă de 66 ani, şi Blatter (86 ani), vor răspunde în faţa justiţiei şi pentru „gestiune neloială”, „abuz de încredere” şi „fals în înscrisuri”, în acelaşi dosar, a anunţat marţi Tribunalul penal federal din Bellinzona, în cantonul Ticino (sud-estul Elveţiei).

ADVERTISING

După mai bine de şase ani de anchetă foarte mediatizată, cei doi aliaţi deveniţi rivali sunt acuzaţi că au "obţinut ilegal, pe cheltuiala FIFA, o plată de 2 milioane de franci elveţieni" (1,8 milioane euro), "în favoarea lui Michel Platini", conform tribunalului.

Michel Platini, fost căpitan al selecţionatei Franţei şi triplu câştigător al Balonului de Aur, a îndeplinit rolul de consilier al lui Sepp Blatter între 1998 şi 2002. Ulterior, francezul a reclamat o datorie de 2 milioane de franci elveţieni din partea FIFA, sumă care i-a fost achitată de forul internaţional, în mod ilegal, în opinia procurorilor elveţieni.

ADVERTISING

Cei doi sunt vizaţi şi de alte proceduri, în Franţa pentru Michel Platini şi în Elveţia pentru Sepp Blater, ei riscând cinci ani de închisoare sau amendă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi de fraudă.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!