Performanță remarcabilă pentru sporturile de iarnă. România a avut un reprezentant în prima etapă a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile

Performanță remarcabilă pentru sporturile de iarnă. România a avut un reprezentant în prima etapă a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile

O performanță cu adevărat remarcabilă și foarte rară a fost obținută în acest week-end în sporturile de iarnă pentru România, prin tânărul de 21 de ani Andrei Feldorean.

Sportivul român legitimat la Dinamo Brașov a fost calificat în premieră la startul unei etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, după ce a terminat pe locul 49 în calificările de la Nizhny Tagil (Rusia).

Sâmbătă de la ora 17 a și a avut loc prima etapă, iar românul nostru și-a păstrat locul din calificări, terminând pe un onorabil loc 49. El sărit mai puțin decât în calificări – 89 de metri.

Și spunem onorabil căci în condiții grele de concurs, pe un vânt foarte puternic, Feldorean a sărit în calificări 103,5 puncte. Iar performanța este cu atât mai mare cu cât a lăsat în urma sa sportivi cu mare renume în această disciplină, cum ar fi Stefan Kraft, dublu câștigător al Cupei Mondiale, sau slovenul Peter Prevc.

ADVERTISING

România a mai avut un sportiv în acest week-end în Rusia la Tagil, pe Andrei Căcină, care a terminat sesiunea de calificări pe locul 62.

Proba de sâmbătă a fost câștigată de Karl Geiger din Germania cu 126,8 puncte, fiind urmat de niponul Ryoyu Kobayashi și de norvegianul Egner Halvor Granerud.

Etapa a 2-a a Cupei Mondiale se desfășoară duminică, tot la Nizhny Tagil, cu începere de la ora 17:00.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇