Performanță de excepție a canotajului românesc! Aur și pentru echipajul feminin de 8 plus 1

Performanță de excepție a canotajului românesc! Aur și pentru echipajul feminin de 8 plus 1

Canotajul românesc continuă să facă performanță după performanță la Campionatele Mondiale de la Racice, Cehia, competiție pe care tocmai am încheiat-o cu o medalie de aur superbă în proba regină de 8 plus 1 feminin!

Fetele noastre, echipajul compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu au condus clar și au dominat această finală, terminată în 6.01.14 minute, peste rivalele din Olanda și Canada.

ADVERTISING

Este a patra medalie de aur pentru România la aceste Mondiale, după Ionela Cozmiuc la simplu, dublul de la rame masculin, compus din Cozmiuc și Bejan, dar și dublul de la vâsle fete, Bodnar și Radiș, campioane tot azi, acum doar 40-50 de minute.

AUUUUR pentru România în proba feminină 8+1 de la CE de Canotaj Munchen 2022

E primul aur mondial cucerit în această probă din 2017 încoace, o probă în care România este specialistă, cu multiple medalii de aur olimpice și mondiale.

În finala masculină de 8 plus 1, România a terminat pe ultimul loc, 6, prin echipajul Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu.

ADVERTISING

Fetele de la 8 plus 1 au ieșit și campioane europene în această vară, la Munchen, dominând categoric și acea finală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇