Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane mondiale la canotaj, după o cursă excepțională

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane mondiale la canotaj, după o cursă excepțională

Canotoarele românce Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, Cehia, în proba de dublu vâsle, în finala disputată duminică.

Este a treia medalie de aur cucerită de România la aceste Mondiale, după cea de la simplu feminin obținută de Ionela Cozmiuc, dar și după cea de la dublu rame masculin, bifată de Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

Tot duminică, România mai are două finale la Racice, la proba regină de 8 plus 1, masculin și feminin. Fetele noastre au terminat finala în 6.47.77 minute, dominând cursa aceasta cap-coadă, fiind urmate pe podium de echipajele Olandei și Irlandei.

ADVERTISING

Radiș și Bodnar sunt campioane olimpice en-titre, după JO 2021 de la Tokyo, dar și europene, după ediția de CE din această vară de la Munchen, Germania.

Rowing Women's Double Sculls | Final A Highlights | Olympic Games - Tokyo 2020

Vineri, Bodnar şi Radiş au câştigat clar a doua semifinală de la dublu vâsle cu timpul de 6min46sec97/100, fiind urmate de Austria (6min50sec17/100) şi SUA (6min51sec53/100).

Pentru cele două este prima medalie de aur mondială, după argintul cucerit la Ottersheim în 2019. Radiș și Bodnar sunt și de patru ori campioane europene la seniori.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇