Pe cine poate întâlni România în barajul de menținere în elita mondială din Bilie Jean King Cup

Pe cine poate întâlni România în barajul de menținere în elita mondială din Bilie Jean King Cup

România a pierdut jocul de baraj cu Polonia din Fed Cup, actuala Bilie Jean King Cup, scor 0-4, meci de baraj pentru calificarea în turneul final al acestei competiții inter-țări din tenisul mondial feminin.

Fără vreo speranță având în vedere lotul cu care ne-am prezentat la Radom, mai ales că am jucat și în fața liderei mondiale WTA Iga Swiatek, România rămâne acum cu o singură speranță să rămână în Divizia Mondială I a tenisului feminin.

E vorba de un meci de baraj care se va disputa la toamnă, în perioada 11-12 noiembrie.

ADVERTISING

Acolo, România poate întâlni pe unele dintre echipele care au pierdut și ele în acest week-end în aceste meciuri de baraj, e vorba de Marea Britanie, cu Emma Răducanu pe teren, Franța, Olanda, Germania, Ucraina, Belarus (dacă se va ridica suspendarea impusă de ITF) și Letonia.

Pe lângă țările de mai sus, putem întâlni și una dintre formațiile care au promovat din Grupa I, tot după meciuri disputate în ultimele două zile, și aici numim selecționatele Ungariei, Croației și Sloveniei din Europa, Brazilia și Argentina din America de Sud, plus China și Japonia din Asia.

ADVERTISING

Va avea loc o tragere la sorți și în funcție de clasamentul ITF pe națiuni vor fi stabilite 8 favorite.

În prezent, România este pe locul 11 în ITF Bilie Jean King Cup Nations Rankings, fiind șanse mari să fim repartizați în urna capilor de serie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!