Concluziile lui Horia Tecău după eliminarea României din barajul de la Bilie Jean King Cup

Concluziile lui Horia Tecău după eliminarea României din barajul de la Bilie Jean King Cup

Horia Tecău, noul căpitan nejucător al echipei României de FedCup, mai nou Bilie Jean King Cup, a început cu stângul noua sa carieră de antrenor, pierzând clar meciul de baraj din Polonia, scor 0-4.

Confruntându-se cu mari probleme de lot, Tecău a cârpit cum a putut o primă reprezentativă, care s-a dovedit că nu putea avea nicio șansă acasă la noul lider mondial WTA, Iga Swiatek.

Chiar și așa, Tecău, multiplu campion de Grand Slam la dublu, a găsit și lucruri pozitive în acest eșec: „M-am simțit chiar bine. M-am simțit confortabil, comunicând cu fetele și continuând ce am lucrat în această săptămână. M-am înțeles foarte bine cu ele, am avut comunicare, mi-au plăcut că au ascultat, că au întrebat! Am analizat, am schimbat strategii, când a fost cazul, la nevoie. Am comunicat foarte bine și, ca și căpitan, este ceea ce îți dorești. Să vezi lucrurile pe care le putem controla noi, făcute cât mai bine: atitudine, efort, comunicarea. Asta am simțit pe bancă, în ciuda scorului, ca primă experiență pentru mine, eu sunt încântat.

Meciul Irinei a fost foarte important în strategia noastră, dar sunt mândru de cum a luptat până la capăt și a făcut tot ceea ce a putut, pe teren. Magda Linette a produs un joc mai bun în momentele importante, pe final, așa că a obținut victoria. Sunt mândru de evoluția Irinei , faptul că a venit. Știu că nu este ușor, a făcut un efort ca să fie aici, să se pregătească într-un timp atât de scurt și am avut o șansă bună”, a declarat la final de partidă, la Radom, Horia Tecău, pentru cotidianul ProSport.

ADVERTISING

România va disputa un meci de baraj pe 11-12 noiembrie pentru rămânerea în elita mondială.

În lotul nostru pentru partida cu Polonia s-au aflat Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Andreea Prisăcariu și Andreea Mitu.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!