Marea Britanie, cu Emma Răducanu pe teren, a pierdut și ea barajul de calificare spre turneul final al Fed Cup

Marea Britanie, cu Emma Răducanu pe teren, a pierdut și ea barajul de calificare spre turneul final al Fed Cup

Sportiva cu origini românești Emma Răducanu a pierdut, împreună cu naționala pe care o reprezintă, Marea Britanie, barajul de calificare către turneul final al Cupei Fed, echivalentul Cupei Davis în tenisul feminin, mai nou Billie Jean King Cup.

Marea Britanie a fost învinsă de Cehia în deplasare la Praga, scor 2-3, după ce Emma Răducanu, 12 WTA, a câștigat o singură partidă de simplu, vineri, la debutul în Fed Cup pentru ea, în compania Terezei Martincova.

Tenismena cu tată român a dispus de sportiva din Cehia cu scorul de 7-5, 7-5. Sâmbătă însă, Emma a avut o zi catastrofală și a pierdut cu scorul de 6-1, 6-1, în fața Marketei Vondrousova, 32 WTA.

Partida s-a decis la întâlnirea de dublu, acolo unde Karolina Muchova / Marketa Vondrousova le-au învins pe britanicele Harriet Dart / Katie Swan, scor 6-1, 7-5.

ADVERTISING

Răducanu a suferit și o accidentare serioasă în jocul cu Vondrousova, deplasându-se cu mare greutate pe teren către finalul partidei.

România și Marea Britanie au fost așadar eliminate din FedCup, echipa noastră pierzând clar cu Polonia, scor 4-0. Urmează un meci de baraj pentru menținerea în elita mondială, pe 11-12 noiembrie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!