Patru arestări după ce tatăl lui Lamine Yamal a fost înjunghiat

Patru arestări după ce tatăl lui Lamine Yamal a fost înjunghiat

Patru persoane au fost arestate după ce l-au înjunghiat miercuri seară, în Catalonia, pe tatăl tânărului fotbalist spaniol Lamine Yamal, care este acum în afara oricărui pericol.

Faptele s-au petrecut miercuri într-o parcare din localitatea catalană Mataro, la aproximativ treizeci de kilometri de Barcelona, în cartierul Rocafonda, de unde este Lamine Yamal, a explicat un purtător de cuvânt al Mossos d’Esquadra, poliţia regională catalană.

La ora locală 23:00, trei persoane au fost reţinute şi se află în prezent la comisariatul din Mataro, unde sunt audiate de poliţie, în timp ce un al patrulea individ a fost arestat joi la ora 11:00. Poliţia nu a oferit detalii despre identitatea lor.

ADVERTISING

Anchetatorii trebuie să interogheze victima "cât mai curând posibil", precum şi martorii, pentru a stabili circumstanţele acestui atac, a indicat poliţia.

Ajuns la spitalul din Badalona unde se afla tatăl său, Lamine Yamal s-a dus miercuri după-amiază la patul lui, a constatat un fotograf AFP.

"Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele voastre de încurajare, mă simt mai bine, vă îmbrăţişez pe toţi", a postat pe contul său oficial de Instagram Mounir Nasraoui, tatăl fotbalistului, înjunghiat de mai multe ori.

ADVERTISING

Potrivit unei surse apropiate familiei, acesta este acum "în afara oricărui pericol" şi "rămâne sub observaţie" într-o stare "stabilă".

Întrebată despre evenimente şi despre data la care victima va părăsi spitalul, sursa nu a dorit să spună mai multe.

Potrivit cotidianului barcelonez La Vanguardia, incidentul a avut loc după o ceartă în stradă cu bărbaţi care se apropiaseră de tată lui Yamal în timp ce acesta îşi plimba câinele şi care s-au întors să-l atace.

Atacul a avut loc în cartierul Rocafonda, unde a crescut Yamal şi unde locuiesc în continuare tatăl şi bunica lui.

ADVERTISING

Tânărul de 17 ani, care s-a impus într-un an ca unul dintre cele mai mari talente din fotbalul mondial, are obiceiul de a-şi celebra golurile formând, cu mâinile sale, numărul 304, ultimele trei cifre ale codului poştal al acestui modest cartier catalan.

În timpul EURO 2024, câştigat de Yamal cu naţionala Spaniei, tatăl său a devenit celebru datorită postărilor sale pe reţelele de socializare şi apariţiilor în presă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇