Patronul clubului FC Botoșani, suspendat de FRF

Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal l-a sancţionat, luni, pe finanţatorul clubului FC Botoşani, Valeriu Iftime, cu avertisment şi o penalitate sportivă de 6.000 de lei pentru comportare jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului în urma unei sesizări a Comisiei Centrale a Arbitrilor.

„Comisia admite sesizarea. În temeiul art. 12 şi 14 bis raportat la art. 52.2.b din RD al FRF sancţionarea pârâtului Valeriu Iftime cu avertisment şi penalitate sportivă de 6.000 lei”, se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al FRF.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Iftime s-a arătat de mai multe ori nemulţumit de arbitri, el considerând că echipa sa a fost dezavantajată. După meciul FC Botoşani – Universitatea Craiova, scor 0-1, din optimile de finală ale Cupei României, finanţatorul grupării moldovene a declarat că a fost învins de „sistem”, făcând referire la CCA.

Fotbalistul echipei Chindia Târgovişte, Daniel Popa, a fost sancţionat la rândul său de Comisia de Disciplină cu avertisment şi penalitate sportivă de 5.000 de lei tot în urma unei sesizări a Comisiei Centrale a Arbitrilor. Membrii comisiei au încadrat criticile aduse arbitrilor de jucător după meciul Gaz Metan Mediaş – Chindia Târgovişte, scor 1-0, în etapa a 22-a a Ligii I, la „comportament jignitor” şi „prejudicierea imaginii fotbalului”.

De asemenea, tot pentru critici aduse arbitrilor în mass-media, preşedintele grupării Chindia Târgovişte, Marcel Ghergu, a fost sancţionat cu avertisment.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!