Patrick Mouratoglou anunță că nu va renunța să lupte pentru Simona Halep: "Nevinovăția ei va fi dovedită"

Patrick Mouratoglou anunță că nu va renunța să lupte pentru Simona Halep: "Nevinovăția ei va fi dovedită"

Fostul antrenor francez al Simonei Halep, dublă campioană de Grand Slam, Patrick Mouratoglou nu va renunța să o ajute pe românca de 31 de ani, care așteaptă acum să se prezinte la apelul de la TAS programat între 7 și 9 februarie.

Marele antrenor din tenisul mondial a vorbit din nou despre situația dezastruoasă a Simonei, care a primit o pedeapsă inițială de 4 ani de la tribunalul Sports Resolution din Londra, având în vedere depistarea pozitivă la roxadustat din august 2022.

Francezul a anunțat că va lupta în continuare să dovedească nevinovăția sportivei noastre în cazul de dopaj în care e implicată: "Nu mi-aș fi imaginat niciodată că, recomandându-i acest colagen Simonei, ea va fi victima unei contaminări. Consecințele pentru ea sunt dezastruoase și vom continua să luptăm pentru ca adevărul să fie stabilit și pentru ca nevinovăția ei să fie dovedită", a transmis francezul într-un interviu pentru cunoscutul cotidian L'Equipe, fără să răspundă însă acuzațiilor făcute chiar de Halep în decembrie, care a declarat clar, cu subiect și predicat, că echipa condusă de francez i-a distrus cariera.

ADVERTISING

"Este adevărat că a ieșit. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta un pic mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu academia de ceva vreme deja", spunea Simona în luna decembrie pentru Euronews.

Simona Halep se antrenează la Dubai în această perioadă, în așteptarea unui răspuns pozitiv la TAS, care să îi permită să își reia activitatea sportivă.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!