Organizatorii turneului de la Roma, întrebați dacă îi acordă un wildcard Simonei Halep: Răspunsul italienilor

Organizatorii turneului de la Roma, întrebați dacă îi acordă un wildcard Simonei Halep: Răspunsul italienilor

Organizatorii turneului de la Roma au fost întrebați despre șansele ca Simona Halep (32 de ani) să primească un wildcard pe tabloul principal.

Revenită în circuit după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj, Simona Halep a jucat un singur meci oficial în 2024, înfrângerea contra Paulei Badosa din primul tur de la Miami Open.

Deși a primit wildcarduri, Simona Halep s-a retras, pe rând, de la tuneele de la Oieras și Madrid, dar și din meciul Ucraina - România din Billie Jean King Cup. Presa internațională o anunța pe Simona Halep ca pe una dintre pretendentele cu șanse mari la obținerea unei invitații pe tabloul principal la Foro Italico, doar că lucrurile nu stau chiar așa, potrivit organizatorilor.

ADVERTISING

Simona nu va lua parte la turneul pe care l-a câștigat în 2020. Oficialii au explicat ce se întâmplă cu cele două wildcarduri rămase disponibile.

"Politica Federației Italiene de Tenis și Padel este de a acorda în principal wildcard-uri pentru jucătoarele italiene. De asemenea, și pentru sportivii care nu au un clasament pentru a intra de drept pe tabloul principal. Toate invitațiile pentru turneul de la Roma au fost acordate", a declarat Francesca Paoletti, ofițerul de presă al Federației Italiene de Tenis, conform iAMsport.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Alessandro Mastroluca, membrul al departamentului de comunicare al Federației Italiene de Tenis, a confirmat ca șansele ca Simona Halep să primească wildcard la Foro Italico sunt infime. "Wildcard-urile sunt cele anunțate. Au mai rămas încă două, e adevărat, dar vor fi acordate jucătoarelor care vor fi finaliste ale unui turneu de precalificare".

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!