Organizatorii turneului de la Roma, foarte triști după ultima veste primită: "Este o uriașă nedreptate"

Organizatorii turneului de la Roma, foarte triști după ultima veste primită: "Este o uriașă nedreptate"

Turneul Masters 1000 de la Roma, programat între 14 şi 21 septembrie, se va desfăşura cu porţile închise, ca măsură de precauţie în contextul pandemiei de coronavirus, a explicat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei italiene de tenis (FIT), Angelo Binaghi, citat de presa internaţională.

În opinia lui Binaghi, disputarea Masters 1000 de la Roma cu porţile închise este o „uriaşă nedreptate”, cât timp Roland Garros va avea loc cu spectatori.

"Este o uriaşă nedreptate. Când alte sporturi, în alte regiuni (din Italia), au obţinut autorizaţia să primească mii de oameni, la cea mai mare manifestaţie sportivă din ţara noastră nu va putea intra nimeni", a spus preşedintele FIT.

ADVERTISING

După ce mai multe competiţii din Italia au primit avizul pentru a primi un număr limitat de spectatori în septembrie (Formula 1 la Mugello, MotoGP la Misano, meciuri amicale de fotbal), organizatorii turneului de la Roma au luat în calcul prezenţa simultană a circa 6.000 de spectatori în fiecare zi, împărţiţi în patru zone distincte.

Diferite protocoale prezentate autorităţilor sanitare au primit însă aviz nefavorabil, a continuat Binaghi. Printre acestea a fost şi protocolul stabilit de Federaţia franceză de tenis, ce va permite prezenţa a până la 11.500 de spectatori pe zi la Roland Garros (27 septembrie-11 octombrie).

ADVERTISING

La Foro Italico este aşteptată mai ales revenirea în competiţie a lui Rafael Nadal, de nouă ori câştigător al acestui turneu. Nadal va juca la Roma după ce a renunţat să meargă în Statele Unite pentru US Open.

Peste 220.000 de spectatori au asistat anul trecut la turneul de la Roma.

Preşedintele Federaţiei italiene consideră "absurd" acest refuz şi regretă lipsa de susţinere din partea regiunii Lazio, care "nu a vrut să-şi asume responsabilitatea
autorizării intrării publicului".

"Prejudiciul este uriaş. Dacă am fi ştiut dinainte, am fi organizat turneul în altă regiune, de exemplu la Genova sau în Apulia", a spus Binaghi. El a adăugat că rambursarea biletelor se va face prin intermediul unui voucher care va putea fi utilizat în următorii doi ani.

ADVERTISING

Guvernul italian a decis ca meciurile de fotbal să se dispute în continuare cu porţile închise, în ciuda cererilor tot mai presante ale cluburilor, ce doresc revenirea limitată a publicului în Serie A, a cărei nouă ediţie începe pe 19 septembrie.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇