Oficialii de la LPF vin cu soluții pentru echipele cu probleme financiare din Liga 1

Oficialii de la LPF vin cu soluții pentru echipele cu probleme financiare din Liga 1

Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni sunt doar două dintre formațiile cu mari probleme financiare în Liga 1, iar ilfovenii și-au amânat partida pe care o aveau de disputat cu Farul Constanța pe de o parte și din acest motiv, pe lângă cazurile de infectare cu Covid-19.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre aceste probleme și a promis că se vor găsi și soluții pentru cluburile în cauză. El spune că există o discuție cu cei de la FRF pentru a implementa anumite măsuri din stagiunea următoare.

ADVERTISING

Printre care și obligativitatea pentru cluburi ca o parte din banii pentru drepturile TV să fie "blocați" pentru plata salariilor către jucători și staff-urile tehnice: "E nevoie să găsim soluții pentru ca toate cluburile din Liga 1 să ajungă cu datoriile la zi. Vă spun în premieră. Am deschis deja o discuție cu repezentanții FRF pentru a identifica soluții, iar una dintre acestea este interzicerea cesiunilor de creanță. Văd o soluție în garantarea salariilor jucătorilor și staff-ului cu banii din drepturile TV", a punctat Ștefan pentru televiziunea DigiSport.

Academica Clinceni, Dinamo și Gaz Metan sunt cluburile aflate într-un mare impas financiar. Dinamo a scapăt parțial de emoții din pricina intrării în insolvență, dar este doar o soluție temporară aceasta.

ADVERTISING

La Clinceni, foarte mulți jucători au plecat din pricina problemelor financiare ale clubului și și-au găsit alte echipe. Formația a rămas în prea puțini jucători, iar acum mulți dintre aceștia s-au infectat cu noul coronavirus, iar ilfovenii au cerut astfel amânarea jocului cu Farul.

Sâmbătă, Gaz Metan Mediaș a fost învinsă categoric de FC Voluntari cu scorul de 3-1.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!