Gică Popescu cere retragerea licenței unei echipe din Liga 1

Gică Popescu cere retragerea licenței unei echipe din Liga 1

Gică Popescu e foc și pară după ce meciul dintre Academica Clinceni și Farul Constanța, din etapa a 23-a a Ligii 1, a fost amânat de Liga Profesionistă de Fotbal din cauza cazurilor de Covid-19 de la echipa ilfoveană.

Președintele grupării constănțene solicită victoria la masa verde, precum și retragerea licenței celor de la Academica Clinceni.

"Eu știam de acum două zile că nu se va juca, de aceea am ieșit public și am spus acest lucru. Am tras un semnal de alarmă crezând că vor renunța la plan, dar se pare că nu s-a întâmplat acest lucru. S-a întâmplat exact ce am spus, au apărut trei infectați, dintre care un portar. Azi dimineața am primit un document de la LPF prin care ne-a fost comunicat că meciul s-a amânat pentru 17 februarie. Echipa era în ședință pentru pregătirea meciului și ne pregăteam de plecarea la Giurgiu. Când noi am fost la Giurgiu, să vedem starea gazonului, și cei de acolo erau contrariați, pentru că n-aveau nicio solicitare din partea Clinceniului că se va organiza meciul acolo. Tot joi, cei de la Clinceni nu făcuseră planul de acțiune pentru meci, nu luaseră legătura cu jandarmeria și cu celelalte insistuții. Această amânare a fost premeditată de la începutul săptămânii", a spus Gică Popescu într-o intervenție la Digi Sport.

ADVERTISING

"Putem să-i înțelegem pe cei de la Clinceni, cu toate că nu e normal ce au făcut, culpa e la Ligă, pentru că tratează competiția cu dispreț. Clinceniul nu a respectat regulamentul, articolul 19 Bis din ROAF, care spune că o echipă participantă la competiție trebuie să aibă pe listă cel puțin opt jucători formați la nivel național, patru formați la nivelul clubului și maximum patru non-europeni. Am contestat deja, cerem câștigarea meciului cu 3-0 și retragerea licenței celor de la Clinceni. Lista nu e conformă cu regulamentul", a adăugat oficialul constănțenilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Meciul dintre Academica Clinceni și Farul Constanța ar fi trebuit să se dispute astăzi, dar a fost amânat pentru 17 februarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇