O tenismenă nu are voie să participe la Australian Open, deși este vaccinată anti Covid

O tenismenă nu are voie să participe la Australian Open, deși este vaccinată anti Covid

Una dintre cele mai promițătoare tenismene ruse din ultimii ani nu va putea participa la Australian Open, cu toate că este vaccinată împotriva Covid 19. Autoritățile australiene sunt foarte stricte și vor permite participarea doar celor vaccinați.

Este vorba despre Natalia Vihlianțeva, care în acest moment de află în top 200 WTA și care ar fi urmat să participe în calificări.

Potrivit WA today, rusoaica de 24 de ani nu poate participa la calificările pentru Australian Open, deoarece este vaccinată cu Sputnik V, vaccin care nu este recunoscut de autoritățile australiene.

ADVERTISING

”Din păcate, nu voi participa la Australian Open în acest an. Sunt foarte bucuroasă pentru nivelul de tenis pe care l-am arătat în ultimele câteva turnee și vreau să particip, dar Sputnik nu este încă verificat (de autoritățile australiene - n.red.). Succes tuturor participanților și echipei de la Australian Open, care mereu a organizat turnee incredibile!”, a scris tenismena pe Twitter.

Este de așteptat ca 95% dintre jucătorii de tenis profesioniști să fie vaccinați până la începutul sezonului de tenis din Australia. 28 decembrie este următoarea dată când jucătorii pot să reconfirme participarea la primul Grand Slam al anului.

ADVERTISING

Natalia Vihlianțeva a ajuns de doua ori in turul doi la Australian Open, în 2017 și 2019. Cea mai bună poziție ocupată în clasamentul WTA este 54, iar în ianuarie 2015 era învinsă în două seturi de Simona Halep, la Shenzhen, scor 6-2, 6-2.

Turneul de la Melbourne va avea loc în perioada 17-30 ianuarie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!