O sfertfinalistă de la Australian Open îi aduce critici Emmei Răducanu pentru traseul ușor avut la US Open 2021

O sfertfinalistă de la Australian Open îi aduce critici Emmei Răducanu pentru traseul ușor avut la US Open 2021

Ucraineanca Marta Kostyuk, ajunsă azi în sferturile de finală de la Australian Open, i-a adus câteva critici tenismenei britanice cu origini românești, Emma Răducanu, pentru triumful acesteia de la US Open, în 2021, când avea doar 18 ani.

Sportiva de la nord de România a ajuns în sferturi după ce a trecut de Maria Timofeeva, Rusia, scor 6-2, 6-1. Ucraineanca a vorbit la Melbourne despre victoria obținută de Emma Răducanu la US Open în 2021.

Kostyuk a ținut să evidențieze faptul că, pe lângă forma în care se află un sportiv, e importantă și tragerea la sorți a tabloului, succesiunea de meciuri adică, la un turneu de Mare Șlem.

ADVERTISING

"Fiecare zi, fiecare Slam, fiecare turneu este atât de diferit. Jucăm în condiții diferite, cu mingi diferite, adversare diferite. Cred că mult depinde de tragerea la sorți. Cineva poate să aibă un parcurs ușor, iar altcineva, foarte dificil. Cel mai ușor exemplu e să mă gândesc la US Open 2021, când Leylah Fernandez și Emma Răducanu au jucat finala. Ce traseu a avut Leylah și ce traseu a avut Emma.

Emma, fără supărare, dar Leylah și-a dat viața în fiecare tur. Nu știu, depinde... Sunt jucătoare care câștigă aceste turnee de Mare Șlem și spun că nu cred că se vor putea recupera vreodată fizic și emoțional, iar altele care rămân cu impresia că a fost în regulă și sunt motivate să repete isprava", a declarat Marta Kostyuk, după meci, la televiziunea EuroSport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Emma Răducanu le-a avut ca adversare atunci în 2021 pe Stefanie Voegele, Shuai Zhang, Sara Sorribes Tormo, Shelby Rogers, Belinda Bencic (favorita nr. 11) și Maria Sakkari (cap de serie nr. 17).

În sferturi de finală, Kostyuk, 37 WTA, o va înfrunta pe Coco Gauff, campioana de la US Open recent, 4 WTA în lume.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!