O pereche din turneul de dublu a fost descalificată la Roland Garros după ce o jucătoare a lovit un copil de mingi

O pereche din turneul de dublu a fost descalificată la Roland Garros după ce o jucătoare a lovit un copil de mingi

Un mare scandal a avut loc duminică la Roland Garros, în turneul de Mare Șlem de la Paris, în cadrul probei de dublu feminin.

Acolo, perechea formată din Kato și Aldila Sutjiadi (Japonia/Indonezia), cap de serie 16, a fost descalificată de la French Open după ce japoneza Miyu Kato a lovit o fetiță de mingi de pe marginea terenului.

În momentul acestui incident, Kato și Aldila le conduceau pe Bouzkova/Sorribes Tormo (Cehia/Spania) cu scorul de 7-6, apoi 1-3 în setul secund, moment în care nipona a trimis o minge în capătul celălalt al terenului la finalul unui punct. O fetiță a fost surprinsă de acest gest, nu a avut timp să se ferească și a fost lovită direct în cap, începând să plângă.

Inițial, arbitrul a acordat doar un avertisment lui Kato, dar Bouzkova și Tormo au început să vocifereze și să ceară descalificarea rivalelor, subliniind suferința fetiței. A fost chemat și supervizorul, iar după discuții îndelungate pe teren s-a luat decizia de a descalifca pe sportivele din Asia.

Novak Djokovic Disqualified In The 2020 US Open! | Eurosport Tennis

Ne aducem aminte de episodul în care, acum trei ani, Novak Djokovici a fost descalificat după ce a lovit un oficial, un arbitru de linie mai exact, cu o minge la nivelul gâtului, la US Open.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!