O tenismenă de pe locul 333 WTA s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros

O tenismenă de pe locul 333 WTA s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros

Tenismena rusă Anastasia Pavlyuchenkova s-a calificat surprinzător în sferturile de finală ale Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe favorita 28, Elise Mertens.

Fosta finalistă de la Roland Garros în 2021 și fostul loc 11 mondial WTA, s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 7-6, 6-3, după 3 ore și cinci minute de tenis de mare spectacol.

O mare surpriză, având în vedere că în precedentele 3 meciuri, Mertens nu cedase set, ba chiar trecuse și de Jessica Pegula, favorita 3 aici la Paris. Venită după o lungă accidentare și ajunsă pe 333 în clasament, Pavlyuchenkova, 31 de ani, le-a depășit la RG pe tânăra cehoaică Fruhvirtova, și pe conaționalele sale Potapova și Samsonova. După această victorie, în clasamentul LIVE, rusoaica a urcat până pe locul 111 mondial, așadar 222 de locuri în urcare!

În sferturi, Anastasia va da piept cu învingătoarea dintre Muchova și Avanesyan.

ADVERTISING

Duminica va evolua în optimile de dublu la RG și Gabriela Ruse, care face pereche alături de ucraineanca Marta Kostyuk. Cele două vor evolua după ora 15.30 în compania perechii americane Pegula/Gauff.

Turneul de la Roland Garros se va încheia pe 11 iunie și este televizat pe EuroSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!