O nouă remiză în finala Campionatului Mondial de șah. Ian Nepomniachtchi rămâne favorit la aur

O nouă remiză în finala Campionatului Mondial de șah. Ian Nepomniachtchi rămâne favorit la aur

O nouă remiză a fost înregistrată în cadrul finalei Campionatului Mondial de șah clasic, în meciul cu numărul 10 dintre Ding Liren și Ian Nepomniachtchi.

Rusul rămâne marele favorit însă la victorie, cu doar 4 partide înainte de final, având un avans de un punct pe tabelă, scor 5,5 la 4,5 pentru sportivul rus.

Partida a durat 45 de mutări și 4 ore și 17 minute pe ceas. Chinezul nu a mai avut argumente să mai forțeze și a fost de acord cu remiza. Meciul trecut s-a terminat tot remiză, însă după 82 de mutări și după peste 6 ore de șah. Pentru acest joc, Ding, cu albele, a ales să meargă pe deschiderea engleză.

Ding NEEDS This Point Vs. Nepomniachtchi: Will He Equalize In Game 10? | FIDE World Championship

Luni va avea loc jocul cu numărul 11 dintre cei doi, începând cu ora 12, ora României, partida disputându-se la Astana, în Kazahstan.

ADVERTISING

Merită amintit faptul că Ian Nepomniachtchi şi Ding Liren vor participa la Grand Chess Tour, unul dintre cele mai puternice turnee internaţionale de şah în cinci etape, fondat de Garry Kasparov. Mai exact, Liren şi Nepomniachtchi vor ajunge chiar la Bucureşti - doar că unul va fi şi proaspăt campion mondial -, unde are loc prima etapă a turneului, Superbet Chess Classic România. Competiţia de la Bucureşti va avea loc la începutul lunii mai.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇