O fostă campioană olimpică din SUA este de partea Anei Maria Bărbosu în scandalul medaliei de bronz de la JO 2024

O fostă campioană olimpică din SUA este de partea Anei Maria Bărbosu în scandalul medaliei de bronz de la JO 2024

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz vineri, în mod oficial, în proba olimpică de la sol, asta după venirea unei decizii din partea TAS, care i-a luat americancei Jordan Chiles acest loc 3.

Iar o cunoscută gimnastă americană, fostă campioană olimpică, pe numele său Laurie Hernandez (24 de ani), campioană olimpică cu echipa SUA la JO 2016 de la Rio, plus argint olimpic la bârnă tot atunci, s-a declarat de partea sportivei românce de 18 ani, născută la Focșani.

Jordan Chiles s-a arătat devastată de decizia TAS care a lămurit faptul că Ana Bărbosu merită medalia de bronz, întrucât echipa americană a mers prea târziu să facă contestație pentru nota de plecare a lui Chiles din finala de la sol.

ADVERTISING

Laurie Hernandez a renunțat la competiții după ce a câștigat aurul pe echipe și între timp a devenit comentator sportiv la televiziunea NBC: ”Aș prefera să-mi țin părerile departe, comentariile pot face lucrurile murdare. Nu spun că judecătorii sunt vinovați, dar când privești lucrurile cu încetinitorul, desigur că vei găsi ceva diferit. Din păcate, am urmărit la televizor în direct această biată româncă care a fost zdrobită pentru că a crezut că medalia este a ei... Mâna ei este pe burtă și cu inima zdrobită”, a spus Laurie Hernandez potrivit essentiallysports.

ADVERTISING

Hernandez a mai spus în acest interviu că ea personal ar fi acordat trei medalii de bronz la această probă, pentru Bărbosu, Chiles, dar și Sabrina Maneca Voinea.

România a terminat Jocurile Olimpice de la Paris cu 9 medalii, trei de aur, patru de argint și două de bronz.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇