O campioană de Grand Slam se retrage după Australian Open

O campioană de Grand Slam se retrage după Australian Open

O veste tristă a răsunat miercuri în tenisul mondial, de unde se va retrage o mare campioană după următoarea ediție de la Aussie Open.

E vorba de Samantha Stosur (37 de ani, 16 WTA), care a declarat că nu va mai juca niciun meci în proba de simplu după acest Australian Open.

Ea se va retrage în fața propriilor fani, la Melbourne, în competiția de tip GS care va începe după 17 ianuarie anul viitor.

Campioana de la US Open 2011 se va axa apoi doar pe probele de dublu până la finalul anului, moment în care își va agăța definitiv racheta în cui.

ADVERTISING

„Sunt nerăbădatoare și recunoscătoare că pot juca pentru a 20-a oară la Australian Open. Le mulțumesc din suflet celor de la Tennis Australia, pentru că mi-au oferit această oportunitate de a-mi încheia cariera acasă, la turneul meu de suflet. Înseamnă mult pentru mine să pot pune punct în fața familiei, a prietenilor și a fanilor australieni care au fost alături de mine mereu. Sunt sigură că va fi un mix de emoții, dar nu aș fi vrut să fie altfel. Mereu mi-am dorit să închei în modul acesta. Voi mai juca restul anului, dar doar în proba de dublu”, a transmis Sam Stosur, cu sprijinul rețelelor de socializare.

La US Open în 2011, ea triumfa în finala de la Flushing Meadows după un ultim act chiar cu marea Serena Williams, scor 6-2, 6-3. Cea mai bună clasare în circuitul WTA a fost 4 în același an, dar ea a fost și multă vreme lidera mondială la dublu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!