Novak Djokovici câștigă al șaselea trofeu la Wimbledon și intră în istoria tenisului

Novak Djokovici câștigă al șaselea trofeu la Wimbledon și intră în istoria tenisului

Novak Djokovici intră în cartea de istorie a tenisului și câștigă astfel cel de-al 20-lea titlu al său de Mare Șlem, Wimbledon 2021, după o finală în care a dispus duminică în patru seturi de italianul Matteo Berrettini.

Tenismenul sârb, liderul mondial ATP, a câștigat în fața jucătorului din Peninsulă, scor 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, după 3 ore și 27 de minute.

Chiar dacă a început cu un tenis entuziasmant, conducând în primul set cu 5-2, profitând e drept și de multele erori neforțate pe care Berrettini le-a făcut, Djokovici a pierdut surprinzător prima manșă.

ADVERTISING

Manșă care s-a terminat la tiebreak, unul entuziasmant făcut de tânărul italian, locul 9 ATP, care părea aproape de surpriza și de jocul carierei sale.

Sârbul a trecut însă apoi, ușor-ușor, la timona jocului și a dominat seturile doi și trei, câștigate ambele la 4, după 43, respectiv 48 de minute.

Ultimul set a fost unul care a început mult mai echilibrat, căci Matteo era ferm conștient că este ultima lui șansă în această mare finală, prima vreodată pentru un italian la All England Club.

La 3-3, Nole a făcut breakul decisiv, iar apoi s-a distanțat crucial pentru 6-3 și pentru a închide așadar definitiv această finală istorică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este al șaselea trofeu pentru sârb la Londra, al 20-lea pentru el în general în toată carieră, ceea ce înseamnă că i-a egalat pe Rafa Nadal și Roger Federer în vârful ierarhiei sportului alb.

Djokovici poate realiza în acest an Marele Șlem, și anume cucerirea tuturor celor 4 GS-uri în același an, o performanță pe care doar Rod Laver a realizat-o, ultima dată în 1969, niciodată însă bifată de cineva în era Open.

Sârbul mai are și un alt obiectiv măreț de bifat, și anume aurul olimpic la JO 2020, la finalul lunii iulie.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Gabriela Ruse, lăudată de adversara sa din finala de la Hamburg: "Fata asta joacă foarte bine"

Un fost important stranier de la FCSB dezvăluie comportamentul lui Gigi Becali: Are doi sau trei jucători care sunt copiii lui

Alegeri decisive în Republica Moldova: Maia Sandu cheamă lumea la urne, au votat 40% dintre alegători LIVE

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!