Norvegia este noua campioană mondială în handbalul feminin

Norvegia este noua campioană mondială în handbalul feminin

Selecționata Norvegiei a devenit din nou campioană mondială în handbalul feminin, după o finală în care a trecut de Franța, campioana olimpică en-titre.

Nordicele s-au impus cu scorul de 29-22, deși la pauză au fost conduse cu 16-12, (a fost chiar 16-10 în minutul 29) fiind relativ dominate de elevele lui Olivier Krumbholz.

A urmat totuși o repriză secundă de vis, fantastică, în care Franța nici măcar nu a mișcat, marcând de doar 6 ori în 30 de minute!!

Portărița Solberg a fost în zi de grație pentru norvegience (11 parade), care evident că în atac s-au bazat pe gurile de tun Mork, Christiansen sau Oftedal.

ADVERTISING

Este a patra medalie mondială de aur pentru Norvegia în istorie, nordicele deținând în acest moment și aurul de la Europene.

În această vară, Norvegia a luat și bronzul olimpic de la Tokyo.

A fost a cincea finală dintre Norvegia și Franța la turneele finale, iar Norvegia a câștigat patru din ele, un procentaj senzațional.

Medalia de bronz a fost obținută tot de o echipă scandinavă, Danemarca, cea care a trecut în finala mică de Spania, țara gazdă, cu scorul de 35-28.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇