Neymar pune capăt speculațiilor

Neymar pune capăt speculațiilor

Atacantul brazilian Neymar, unul dintre artizanii calificării echipei Paris Saint-Germain în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, obţinută marţi în faţa lui Bayern Munchen, a afirmat că se simte „mult mai fericit decât înainte” la campioana Franţei, care speră să-i prelungească contractul ce ajunge la final în 2022, informează AFP.

„Pentru mine, nu este niciun fel de discuţie. Este evident că mă simt în largul meu, ca acasă, aici la Paris Saint-Germain”, a spus vedeta braziliană pentru postul TNT Sports Brasil la finalul meciului de marţi.

Transferat de la Barcelona în 2017 pentru 222 milioane euro, sinonim cu cel mai scump transfer din istorie, Neymar a fost multă vreme ţinta speculaţiilor privind intenţia sa de a reveni în Catalonia, în special în vara lui 2019. Dar el a ajuns în finala Ligii Campionilor 2020, pierdută cu 0-1 în faţa lui Bayern Munchen, şi intenţionează să-şi prelungească angajamentul cu PSG, în timp ce directorul sportiv parizian Leonardo afirma în februarie că un nou contract este "pe calea cea bună".

ADVERTISING

"Mă simt mult mai fericit ca înainte", a insistat Neymar.

Aceste declaraţii vin după ce anterior preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, afirmase că speră ca cele două superstaruri Neymar şi Kylian Mbappe, ale căror contracte ajung la final în 2022, să-şi prelungească contractele.

"Kylian şi Neymar nu au scuze ca să plece, pentru că avem tot ce ne trebuie ca să câştigăm acum Liga Campionilor. Suntem o mare echipă", a spus responsabilul qatarian pentru postul francez de radio RMC Sport.

Întrebat de TNT Sports ce reprezintă pentru el această calificare, Neymar a precizat că nu este un mesaj trimis de PSG marilor puteri ale fotbalului european. "Eu cred că mesajul l-am transmis anul trecut, ajungând în finală. Am făcut un meci bun cu Bayern, care era, după părerea mea, cea mai bună echipă a competiţiei", a spus el.

ADVERTISING

"Dar anul acesta, eu nu am mai considerat lucrurile la fel. Le-am spus coechipierilor mei la tragerea la sorţi că vreau să o învingem pe Bayern. Iar ei mi-au spus să nu mai zic asta, să rămânem serioşi, dar iată că am învins-o. Trebuia să ne dovedim că putem să-i învingem şi am făcut-o", a conchis Neymar.

Bayern Munchen, deţinătoarea trofeului, a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, deşi a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Bavarezii au părăsit competiţia pentru că au pierdut în tur cu 2-3, la Munchen, iar regula golurilor marcate în deplasare a făcut diferenţa.

ADVERTISING

PSG şi-a luat astfel revanşa după ce a fost învinsă în finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor cu 1-0 de Bayern.

Bayern a dominat şi partida de pe Parc des Princes, cum a făcut şi în tur, şi a câştigat prin golul lui Eric Maxim Choupo-Moting (40), dar PSG a ratat multe ocazii uriaşe de gol, având şi două bare.

În semifinale, Paris Saint-Germain o va înfrunta pe învingătoarea dintre Manchester City şi Borussia Dortmund (2-1 în tur).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇