Euro NCAP a prezentat motivele pentru care noile Dacia Logan și Sandero au primit doar două stele la testele de siguranță

Euro NCAP a prezentat motivele pentru care noile Dacia Logan și Sandero au primit doar două stele la testele de siguranță

Cea de-a treia generație a modelelor Dacia Logan și Sandero a primit doar două stele (din cinci) la testele de siguranță.

Potrivit rezultatelor publicate astăzi, Logan, Sandero și Sandero Stepway oferă o protecție de 70% pentru șofer, 72% pentru un pasager copil, 41% pentru pietoni si 42% la nivel de echipamente de siguranță.

dacia-logan

Modele Dacia au fost penalizate pentru lipsa unor sisteme moderne de siguranță, precum frânarea automată de urgență în cazul pietonilor și bicicliștilor și menținerea benzii de rulare.

Euro NCAP Crash & Safety Tests of Dacia Sandero Stepway 2021

Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.4, alte două modele testate de Euro NCAP, au primit câte 5 stele la testele de siguranță.

ADVERTISING

Vehiculele testate au fost echipate cu pachete standard de siguranță.

European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) este o organizație sprijinită de multe guverne europene, care se ocupa cu testarea siguranței la automobilele noi.

Euro NCAP a fost fondată în 1997.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇