Nemulțumirea pe care o are antrenorul lui Alaves în privința lui Ianis Hagi: "Asta e singura problemă"

Nemulțumirea pe care o are antrenorul lui Alaves în privința lui Ianis Hagi: "Asta e singura problemă"

Ianis Hagi (25 de ani) n-a reușit să se impună la Deportivo Alaves, unde este împrumutat de Rangers până la finalul sezonului, și va reveni pe Ibrox Park din vară.

Gică Craioveanu, fost internațional și fost fotbalist cu meciuri jucate și goluri marcate în prima ligă spaniolă, știe care este marea problemă a lui Ianis Hagi la Deportivo Alaves.

Din informațiile pe care le are, Craioveanu susține că nemulțumirea antrenorului lui Deportivo Alaves, Luis Garcia Plaza, în privința lui Ianis Hagi este modul în care românul face faza defensivă.

ADVERTISING

Craioveanu a explicat nereușita lui Ianis Hagi din prima ligă spaniolă.

„Alaves a fost mereu o echipă de heirup, muncitoare, de sacrifiu. Ianis e un jucător de talent. Pentru mine, el şi Luis Rioja sunt cei mai talentaţi jucători ai lui Alaves, la calitate, dar la Alaves e exact ca la Osasuna. Se cere compromis, se cere să faci la fel de bine şi faza ofensivă, şi faza defensivă. Ianis Hagi face faza defensivă, dar nu cum vrea mister. Ianis nu e jucător de sacrifiu, ajută în apărare, dar nu la nivelul pe care-l vrea mister (n.r. – Luis Garcia).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă Ianis s-ar sacrifica sau s-ar apăra mai mult, nu ar mai fi la fel de bun în atac. Asta e singura problemă a lui Ianis la Alaves. Eu am fost atacant, doar că eu am avut un noroc chior. Marcam goluri şi când marchezi băieţii îţi spun că aleargă pentru tine, dar că trebuie să le bagi bani în buzunar. Dacă nu (n.r. – marchezi), ei nu mai aleargă.

Ianis nu este un marcator şi n-a avut şansa să aibă mai multe meciuri consecutive. Dacă ai un antrenor care are încredere în tine şi îţi dă şase meciuri la rând tu nu poţi să nu creşti ca jucător, e imposibil. La început e greu, că nu cunoşti echipa, sistemul, ţara şi e dificil. El n-a avut norocul ăsta, pe care mulţi dintre noi l-am avut”, a spus Gică Craioveanu pentru Orange Sport.

ADVERTISING

Ianis Hagi va reveni, în vară, la Rangers. El mai are contract cu scoțienii până în vara lui 2026.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!