România câștigă spectaculos în Cipru în Liga Națiunilor

România câștigă spectaculos în Cipru în Liga Națiunilor

Echipa națională a României a câștigat în deplasarea din Cipru, scor 3-0, în runda cu numărul 3 din Liga Națiunilor, într-o prestație entuziasmanta a băieților antrenați de Mircea Lucescu.

Golurile au fost marcate de Dennis Man, Răzvan Marin din penalti, plus Radu Drăgușin, iar toate reușitele au venit în prima repriză.

România a avut o prestație entuziasmanta în primele 45 de minute, poate cele mai bune într-un meci oficial din ultimii ani, dacă nu luăm în considerare jocul de acum un an cu Andorra, de pe 15 octombrie, când am avut, ca și acum, 3-0 la pauză. Într-o atmosferă nebună, pe un stadion plin, în care peste 80 la sută din asistență era constituită din fani români, care ne-au adus aminte de Zidul Galben de la EURO, din această vară.

Man a început festivalul de goluri în minutul 15, la o fază încâlcită, pornită de pe flancul drept cu intrarea impetuoasă a lui Rațiu în careu, balonul a fost lovit și de Mihăilă și Stanciu pe drum, pentru a ajunge la Man, care din fața careului mic îndeplinește doar o simplă formalitate.

Câteva minute mai târziu, colegul lui Man de la Parma, Mihăilă este bruscat serios în careu de Laifis, arbitrul german arată imperturbabil punctul cu var. Vine Răzvan Marin la post, ochește vinclul și execută fără emoții, 2-0, pare deja un meci într-o atmosferă de vacanță în fața unui colectiv candid de jucători adverși.

ADVERTISING

Drăgușin, care promisese anterior la o conferință de presă că va marca în premieră la națională, și-a îndeplinit verbul în minutul 36, când a primit o minge centrată din corner de la Man, direct pe cap cum s-ar spune și fiesta continua, mai ales cea din tribune, unde numele jucătorilor noștri, numele României era scandat ca la el acasă. Comunitatea română din Cipru este a treia ca mărime din această insulă, după cea turcă și britanică.

Conduceam la pauză gruparea de pe locul 123 în clasamentul FIFA, iar după pauză am jucat matur, am avut posesia, am aplicat temporizarea, dar am continuat și ocaziile de gol, ajungând la un anumit moment la raportul de 16-9 la ocazii de gol.

Finalul a venit și cu multe schimbări făcute de Lucescu, a revenit Chipciu la națională după peste 5 ani de exemplu, a intrat bine în joc și Darius Olaru, căpitanul de la FCSB. S-a simțit și lipsa de concentrare pe final de partidă, o auto-suficiență cumva explicabilă totuși. Amintim și de un gol anulat în minutul 86, pentru tricolori, gol punctat de Ianis Hagi, intrat între timp, gol anulat însă pe motiv de offside.

România are 9 puncte din 9 în acest start frumos de Nations League, și cu un golaveraj pe măsură, 9-1!

ADVERTISING

Următorul meci al naționalei lui Lucescu are loc marți de la 21,45, cu Lituania, tot în deplasare, la Kaunas.

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, România câștigă superb, în tribune fanii au aprins lanternele și avem parte de lumină!

INFO: 2 minute de prelungire!

Min.86: GOOOL România, gol marcat de Ianis Hagi, gol frumos, însă e anulat pentru un offside.

Min.82: Ultima schimbare făcută de Lucescu, intră Ghiță în locul lui Drăgușin.

Min.76: Ce șansă pentru ciprioți, Charalampous centrează bine de pe dreapta, lovitură de cap și balonul se duce alături, dar cu puțin.

Min.71: Alte două schimbări, ies Man și Drăguș, intră Pușcaș și Hagi.

INFO: Chipciu revine după 5 ani și o lună în tricoul naționalei, după acel 1-0 cu Malta.

Min.65: Niță prinde un șut greu de la distanță al lui Charalampous.

Min.63: Schimbare la tricolori, iese Bancu și revine Chipciu la națională, intră și Olaru în locul lui Răzvan Marin. Între timp, Sotiriou obține și el un cartonaș galben.

Min.62: Stanciu încearcă un șut fantezist de la distanță, puțin peste poartă.

Min.60: Drăguș are două șuturi consecutive pe poartă, respinse ușor de portarul Mall.

ADVERTISING

Min.57: Șut de la distanță Marius Marin, balonul se scurge agonizant alături de poartă.

Min.56: Păcat de această fază, combinație splendidă Man - Mihăilă, portarul Mall scapă balonul prostește, Dennis nu e atent și ratăm ocazia unui 4-0.

Min.53: Șut frumos al lui Dennis Man, ca atunci când a marcat și cu Kosovo, minge deviată, avem corner.

Min.50: Gazdele cer henț după ce un balon care s-a izbit în zidul unei lovituri libere, Stegemann nu dă nimic.

Începe partea secundă!

INFO: Ciprioții pregătesc mai multe schimbări, de la pauză, intră Ilia în locul lui Tzionis, Charalampous și Sotiriou în locul lui Loizou și Kousolous.

Pauză, 3-0 pentru România!

Min.46: Man primeste si el galben pentru proteste.

INFO: Ultima dată când România a avut un 3-0 la pauză într-un meci oficial se întâmpla pe 15 octombrie anul trecut, când ai noștri conduceau Andorra.

INFO: 5 minute de prelungire!

Min.41: Nicușor Bancu vede primul galben al echipei noastre.

Min.40: Fază excepțională a lui Man, pasă la colegul său de la Parma, Mihăilă, reia puternic, respinge în față Mall, apoi Drăguș dezamăgește cu lovitura sa de cap.

Min.36: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Româniaaaa!! 3-0, Drăgușin reia cu capul splendid după un corner, primul gol din carieră la națională al starului de la Tottenham, centrare splendidă a lui Man, România e lideră categorică!!

Min.35: Reluare puternică a lui Stanciu de la marginea careului, gazdele resping disperați în corner, prin Panaiotou.

Min.33: Bună execuție a lui Kastanos din lovitură liberă, prinde însă Niță.

Min.32: Iese Antoniou, accidentat, intră Stylianou.

Min.30: Kastanos vede galben pentru proteste, Ciprul are o lovitură liberă periculoasă.

Min.24: GOOOOOOOOOL Răzvan Marin!!! 2-0, penaltiul s-a executat, Marin bate cu sânge rece, România joacă precum o mare echipă.

Min.23: Lovitură de la 11 metri pentru România! Valentin Mihăilă cade în careu, fiind clar acroșat de Laifis, acesta primește și cartonașul galben. Așteptăm și o decizie sau intervenție de la VAR.

Min.18: Kastanos trimite primul șut pe spațiul porții lui Niță, șut de la distanță, dar slăbuț.

Min.15: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Româniaaaaa! Dennis Man punctează pentru 1-0, o fază încâlcită, plecată de la sprintul lui Rațiu de pe flancul drept, a ajutat și Stanciu, până la urmă fostul jucător de la FCSB a împins balonul decisiv în plasă!

Min.12: Ce șansă are Nicușor Stanciu! Șut de la distanță, din afara careului, Mall bâlbâie mult această minge simplă totuși, pe care era să și-o introducă singur în plasă!

Min.11: Prim cartonaș galben pentru ciprioți, Kousolas îl trage de tricou pe Stanciu.

INFO: Se termină primele 10 minute care nu au fost totuși atât de turbulente, încă nu am avut emoții la niciuna dintre porți.

Min.5: Acțiune impetuoasă a lui Dennis Man, nu îl ajută Bancu pe flancul stâng, până la urmă ne blochează la timp gazdele.

Min.3: Doi jucători ciprioți s-au ciocnit cap în cap, meciul e întrerupt, unul dintre ei, Antoniou, e bandajat.

Min.1: În timp ce suporterii noștri au dat tonul unui spectacol pirotehnic în tribune, ciprioții lansează un prim atac periculos la poarta noastră.

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Sunt mii de suporteri care cântă imnul Deșteaptă-te, Române!

21.40: Echipele intră pe teren, ne pregătim să ascultăm imnurile naționale!

21.25: Foarte cald în Cipru, se resimt temperaturi ca de luna august.

21.20: Sunt foarte mulți suporteri români la Larnaca, Zidul Galben s-a reactivat și ne simțim aici ca la EURO.

Echipe de start:

Cipru (3-4-3): Mall - Artymatas (cpt.), Laifis, Panagiotou - Antoniou, Kousoulos, Kastanos, N. Ioannou - Loizou, Pittas, Tzionis.
Rezerve: Demetriou, Michael - Karo, Charalampous, Gogic, Sotiriou, Makris, Stylianou, Pileas, Chrysostomou, Andreou, Ilia.
Selecționer: Sofronis Avgousti.

România (4-3-3): Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - Stanciu (cpt.), M. Marin, R. Marin - Man, Drăguș, Mihăilă.
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu - Manea, Ghiță, Alibec, Chipciu, Pușcaș, I. Hagi, Fl. Coman, Olaru, Mitriță, Sorescu.
Selecționer: Mircea Lucescu.

După două victorii clare la start, România merge în a doua deplasare din grupa 2, la Larnaca, într-un meci care ne poate consolida poziția de lideri. Ciprioții vin după o înfrângere drastică, 0-4 cu Kosovo, pe teren propriu, iar în toată istoria întâlnirilor cu România, ei s-au impus o singură dată, într-un meci amical, un 3-2 pe 6 februarie 2000. Cipru are un nou selecționer după demiterea gruzinului Ketsbaia, e vorba de Sofronios Avgousti (47 de ani).

Mircea Lucescu pare că s-ar fi hotărât la o formulă clară de start, cu Florin Niță titular în poartă, în locul ezitantului Târnovanu, din partida cu Lituania spunem, iar ca extremă stânga Il Luce l-ar prefera în primul 11 pe Florinel Coman.

Lucescu a mai întâlnit Ciprul ca selecționer al României, se întâmpla chiar la startul campaniei superbe de calificare pentru EURO 1984, când țara noastră se impunea la Hunedoara cu 3-1. În retur, ne-am impus greu, la Limassol, cu 1-0, pe 12 noiembrie 1983, victoria fiind adusă de Ladislau Boloni.

Reputatul tehnician român de 79 de ani, Mircea Lucescu a decis că doi jucători vor vedea din tribună partida de la Larnaca, una foarte importantă pentru clasamentul grupei 2 din Liga C. Mircea Lucescu s-a decis în privinţa jucătorilor pe care se va baza pentru partida cu Cipru. Selecţionerul României i-a lăsat în afara lotului pe Alexandru Paşcanu şi pe Victor Dican.

REZUMAT: Kosovo – România 0-3. Man a strălucit cu Lucescu pe bancă. Imnul României, fluierat

România are două victorii în Nations League, un 3-0 cu Kosovo și un 3-1 cu Lituania.

Echipele probabile:

CIPRU (4-2-3-1): Mall - Andreou, Karo, Gogic, Ioannou - Kousoulos, Artymatas - Loizou, Kastanos, Tzionis - Pittas.
Rezerve: Dimitriou, Michail - Stylianou, Antoniou, Laifis, Panagiotou, Pileas, Mamas, Chrysostomou, Charalampous, M. Ilias, Sotiriou.
Selecționer: Sofronis Avgousti.

ROMÂNIA (4-1-4-1): Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, R. Marin, F. Coman - Drăguș.
Rezerve: Târnovanu, Moldovan - Alibec, Mihăilă, V. Ghiță, I. Hagi, C. Manea, Mitriță, Olaru, Chipciu, Sorescu, Pușcaș.
Selecționer: Mircea Lucescu.

Arbitru: Sascha Stegemann (Germania).

Partida se televizează pe PrimaTV.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!