Naomi Osaka câștigă al treilea titlu de Grand Slam din carieră

Naomi Osaka câștigă al treilea titlu de Grand Slam din carieră

Naomi Osaka este din nou campioană la US Open, pentru a doua oară în carieră, după ce sâmbătă a dispus în marea finală de la Flushing Meadows de Victoria Azarenka, în trei seturi, la capătul unui spectacol de tenis de mare calitate.

Scorul a fost 1-6, 6-3, 6-3, după o oră și 54 de minute.

Primul set a fost o demonstrație de tenis a Victoriei Azarenka, cea care în 26 de minute doar ne-a adus aminte atât de bine de campioana de la Melbourne din 2012 și 2013 și de lidera mondială WTA a acelei perioade. Un 6-1 categoric pentru bielorusă, care părea într-o vervă fantastică.

O vervă care a continuat și în debutul manșei secunde, profitând e drept și de desele erori neforțate ale lui Osaka, care nu se regăsea deloc în meci. A fost un moment definitoriu am spune pentru acest meci la 6-1, 2-0 și mingi de 3-0 pe care Azarenka le-a avut, dar le-a ratat, iar începând cu acel 1-2 Osaka a început să respire, chiar să prindă aripi.

ADVERTISING
Victoria Azarenka and Naomi Osaka walk onto Arthur Ashe for the US Open 2020 Final

Și acest lucru s-a văzut imediat și pe tabelă, Osaka a început să adune așii, să aibă încredere enormă în ea, iar în fine rezistența bielorusei a început treptat să cedeze.

S-a întâmplat asta, iar Osaka s-a impus la finele setului doi cu 6-3, complet meritat, după un tenis de mare calitate, specific favoritei 4 de la Flushing Meadows, campioana de acum doi ani de la New York.

Iar dominarea din finalul setului secund a continuat și în decisiv, unde am putut vedea o Azarenka fără busolă, incapabilă să profite de șansele avute, cum ar fi un 40-0 la 1-3, pe serviciul lui Naomi, în setul trei evident.

S-a terminat 6-3 în decisiv, chiar dacă Azarenka mai recuperase un break la 4-3, dar din nou nu și-a putut gestiona și capitaliza avantajul moral. Osaka triumfă pentru a treia oară într-un turneu de Mare Șlem, după US Open 2018 și Australian Open 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vika are regretul de a rămâne și după 7 ani fără vreun mare trofeu, ultimul de acest gen fiind AO 2013.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, Osaka încheie cu 6-3 în decisiv!

1.05: Incredibil, Azarenka nu și-a putut capitaliza breakul, este acum 5-3, iar Osaka va servi pentru US Open.

00.59: Face break Azarenka! Incredibil de unde găsește bielorusa resursele!! 4-3, va servi sportiva din Europa și pare că avem o finală relansată.

00.55: 4-2, Azarenka încă luptă, un game care a durat peste 8 minute, în care Osaka putea face de mai multe ori 5-1. Se mai poate schimba ceva oare?

00.45: Greu de crezut cum s-a terminat acest game, a avut 40-0 Azarenka, dar a pierdut totul. 4-1 și acum e greu de crezut că Osaka va mai pierde..

00.40: 3-1, forță incredibilă a lui Osaka, accelerări de mare clasă, Azarenka pierde controlul și pare că această finală s-a rupt definitiv acum.

ADVERTISING

00.35: Șase ași deja pentru Osaka, 2-1 pentru niponă, extrem de sigură pe ea la serviciu.

00.32: Azarenka își valorifică serviciul, era vital acest game pentru ea, 1-1.

00.29: 1-0 Osaka, a fost un game pe muchie de cuțit, ce lovituri vedem de la ambele combatante.

SET făcut de Osaka, un ultim game chinuitor de lung, în care de multe ori Azarenka a avut șansa să se agațe de acest set și să facă 4-5. Vom avea decisiv!

00.14: Osaka face 5-3, este imperturbabilă acum, Azarenka tot încearcă să revină în set..

00.09: Și încă un break Osaka, iată că ce putea fi un lejer 3-0 la un moment dat pentru Vika, se transformă acum într-un 4-3 pentru Naomi, care pare favorită acum moralmente în manșa secundă.

00.07: Game la zero făcut de niponă, are servicii din ce în ce mai puternice asiatica.

00.04: Rămâne Azarenka bine montată, deși Osaka pare să fie cea care revine în meci. 3-2 pentru bielorusă.

00.01: Începe Osaka să joace cu adevărat în această finală, încep să vină și așii, e 2-2 în setul secund.

23.56: Și da, iată că acest meci nu este încă jucat, Azarenka putea face 3-0, dar Osaka întoarce și face primul break din finală.

23.51: Azarenka evoluează într-adevăr impecabil, un alt break vine acum și este 2-0, cât de aproape pare acum primul trofeu de US Open al carierei sale.

23.49: Început perfect și în setul secund al Vikăi, își face serviciul și are 7-1 acum la game-uri.

6-1, doar 26 de minute a durat acest prim set, uluitor făcut de Vika, la un pas de al treilea trofeu de Mare Șlem al carierei.

23.40: Cu puține emoții de data asta, pentru prima dată în meci, Azarenka își face serviciul și se duce la 5-1, cel mai probabil setul e jucat.

23.34: Dublu break făcut de Azarenka. Aceasta profită de foarte multe erori nefortate pe care nipona le face..

23.30: 3-1 Azarenka, excepțional început al bielorusei, ultimul game a fost terminat după un forehand de zile mari, care ne-a adus aminte de marea campioană de la Melbourne din 2012 și 2013.

23.26: Osaka își recapătă calmul și își face pentru prima dată serviciul aici în finală, 1-2.

23.22: 2-0, game la zero făcut de Vika, început fără emoții și perfect, multe greșeli neforțate face acum la debut Osaka.

23.20: Apare primul break al finalei, Azarenka începe foarte bine la acest ultim act.

ÎNCEPE PARTIDA!

23.16: Încălzirea oficială s-a terminat, ne pregătim de marele start al ultimului act de la New York.

23.10: Osaka va servi prima în această mare finală.

Osaka și Azarenka se duelează în ultimul act de la Flushing Meadows, un meci între locurile 9 și 27 WTA în lume. Azarenka tocmai a trecut în careul de ași de marea campioană Serena Williams, în timp ce Osaka a avut o misiune foarte dificilă în fața americancei Jennifer Brady.

Patricia Țig merge în finala de la Istanbul și o va înfrunta pe Genie Bouchard

Cele două s-au mai întâlnit de 4 ori până acum în circuit, iar scorul e egal, 2-2. Ultima dată însă, în finala de la Cincinnati, acum câteva săptămâni, Osaka nu s-a prezentat din cauza unei accidentări.

Ultima dispută de pe teren a avut loc în 2019, la Roland Garros, când Naomi, fostă lideră mondială, trecea în trei seturi de bielorusă.

Osaka e favorita pariorilor, cu o cotă de 1.54, în timp ce Azarenka e cotată cu 2.55. Ambele au câte două titluri de Mare Șlem în palmares, Osaka US Open și Australian Open, iar Vika a triumfat la Melbourne de două ori, în 2012 și 2013.

Partida va fi televizată pe EuroSport.

Citește și alte știri interesante despre US Open, pe SpotMedia.ro:

Reacție radicală a antrenorului lui Novak Djokovici după descalificarea de la US Open: Nu aveau voie să facă asta

Cunoaștem finala masculină de la US Open: Niciunul dintre cei doi n-a mai câștigat un Grand Șlam


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!