Naomi Osaka a declarat forfait pentru Wimbledon

Naomi Osaka a declarat forfait pentru Wimbledon

Multipla campioană de Mare Șlem Naomi Osaka nu va participa la această ediție de Wimbledon 2022.

Locul 43 WTA la 24 de ani, de patru ori campioană în turneele de GS, Osaka a acuzat probleme la călcâiul lui Ahile și a anunțat că nu va participa la ediția din acest an a Wimbledon, turneu unde nu a trecut niciodată de turul 3.

„Încă nu e refăcut, așa că ne vedem data viitoare”, a scris Osaka pe Twitter.

Ea nu e singura absență cu nume de la acest Wimbledon, care se va juca fără puncte acordate de ATP și WTA. Pe lângă Osaka, pe tabloul feminin nu le vom avea nici pe Leylah Fernandez, Sofia Kenin sau Eugenie Bouchard.

ADVERTISING

De altfel, nipona declara încă de luna trecută că nu este sigură că va participa la această ediție de pe iarba londoneză, având în vedere că ATP și WTA au decis să nu acorde puncte și să nu ia în considerare nici punctele câștigate de anul trecut: „Mi-ar plăcea să adun experiență pe iarbă, dar sunt tipul de jucătoare motivată să urce în clasament. Simt că Wimbledon fără puncte ar fi mai degrabă ca un turneu demonstrativ. Știu că nu este cazul, dar așa simt, iar atunci când un turneu semănă cu unul demonstrativ, nu pot da 100%”.

ADVERTISING

Ultimul meci jucat de Osaka, cea care la un moment dat căzuse în jurul locului 90 WTA, a fost la Roland Garros, când a fost eliminată de Amanda Anisimova, în primul tur, scor 5-7, 4-6.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!