Motivul pentru care David Popovici nu se poate antrena cum trebuie: Bazinul interior de la Lia Manoliu, închis de 6 ani după apariția unui șobolan

Motivul pentru care David Popovici nu se poate antrena cum trebuie: Bazinul interior de la Lia Manoliu, închis de 6 ani după apariția unui șobolan

David Popovici a vorbit deschis despre condițiile proaste de pregătire pe care le are în România. Lucrurile ar fi putut sta mai bine, în condițiile în care la Lia Manoliu există și un bazin interior. Acesta este însă închis de 6 ani.

În 2018, în bazin a fost filmat un șobolan care înota. Apoi, reprezentanții Ministerului Sportului au ajuns la concluzia că acea clădire nu mai este sigură pentru antrenamente, așa că au închis-o, potrivit StirileProTV.ro.

Șase ani mai târziu, oficialii susțin că încă n-au găsit fonduri pentru a o reabilita. Instituția care se ocupă de direcționarea banilor este Compania Națională de Investiții. Reprezentanții companiei nu doresc să facă declarații.

ADVERTISING

Totuși, pe hârtie, România ar fi trebuit să fie plină de bazine de înot. Autoritățile ne-au promis că vom avea peste 400 de bazine de înot până în 2019. Câte s-au construit, de fapt? 32!

Iar unele situații sunt de-a dreptul ridicole. Spre exemplu, bazinul olimpic de la Brăila trebuia să fie gata în 2016. Lucrările s-au împotmolit la 95% și, opt ani mai târziu, încă nu a fost dat în folosință. Nicio firmă nu vrea să preia lucrările pentru a le finaliza, deoarece ar trebui să-și asume garanția pentru întreaga lucrare, conform TVR Info.

ADVERTISING

De asemenea, la Galați se află un bazin olimpic în aer liber, dar acesta este în paragină de mai bine de 20 de ani, fără niciun plan de reabilitare. "Terenul se tasează, pe alocuri s-au format gropi și cred că și investiția va fi foarte costisitoare și va fi foarte greu pentru un constructor să-și asume o reabilitare", a declarat Anamaria Vasiliu, directorul executiv de la Direcția Județeană de Sport Galați.

Vineri, David Popovici va reveni în țară de la Jocurile Olimpice. Ne așteaptă zile în care politicienii vor face iarăși promisiuni, dar rămâne de văzut câte se vor transforma în ceva concret.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇