Moldova este la un singur pas de o calificare istorică la EURO 2024

Moldova este la un singur pas de o calificare istorică la EURO 2024

Echipa națională a Republicii Moldova a făcut un egal vineri seara cu Albania, scor 1-1, păstrându-și intacte șansele de calificare la turneul final EURO 2024, cu un meci înainte de finalul preliminariilor.

Albania, cu punctul bifat la Chișinău, pe stadionul Zimbru, acolo unde a fost prezentă și președinta de stat Maia Sandu în tribune, s-a calificat matematic la EURO, a doua prezență în total pentru statul albanez, după cea din 2016, când am fost învinși de către aceștia în faza grupelor, scor 0-1.

ADVERTISING

Revenind la actualele preliminarii, Cikalleshi din penalti a marcat pentru Albania în minutul 25, iar Baboglo a egalat pe final, minutul 87, pentru basarabeni. Albania are 14 puncte și nu mai poate rata calificarea, în timp ce Moldova profită de egalul de vineri dintre Polonia și Cehia, 1-1, păstrând încă șanse la calificare.

Moldova scoate un egal cu Albania şi încă speră la EURO. Albania s-a calificat cu acest punct

Cehia are 12 puncte, iar Moldova 10, meciul direct urmând să aibă loc luni la Praga, de la 21,45, cu calificarea pe masă. Polonia și-a terminat cele 8 jocuri, având 11 puncte, urmând să meargă la barajul de calificare, via Nations League.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot vineri seara, s-a calificat matematic și Danemarca la EURO, după ce a răpus Slovenia pe teren propriu, scor 2-1. Sunt 13 națiuni calificate sigur în acest moment la turneul final de anul viitor din Germania.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!