Miza financiară a echipelor care au mai rămas în cursa cuceririi Campionatului Mondial de fotbal

Miza financiară a echipelor care au mai rămas în cursa cuceririi Campionatului Mondial de fotbal

Cele patru națiuni rămase în joc în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal 2022 din Qatar se duelează și pentru sume enorme de bani, sume puse în joc de FIFA.

Argentina – Croația și Franța – Maroc sunt cele două semifinale, care se vor disputa pe 13 și 14 decembrie, ambele meciuri de la ora 21, LIVE pe SpotMedia.ro.

După cum a anunțat deja FIFA înainte de începerea turneului final, câştigătoarea trofeului va primi 42.000.000 de dolari, în timp ce finalista se va bucura de o sumă de 30 de milioane.

ADVERTISING

În ce privește echipele învinse în semifinale, ele vor fi premiate cu 27.000.000 de dolari, pentru locul 3, iar pierzătoarea din finala mică se va mulţumi cu 25.000.000 de dolari.

Premiile de la această ediție sunt substanțial mai mari față de ediția de acum 4 ani din Rusia. Trebuie spus că echipele care deja au părăsit Mundialul în faza grupelor au primit o sumă de 9 milioane de dolari, învinsele din optimi au primit 13, iar cele 4 trupe care au suferit eșecuri în sferturi vor pleca acasă cu câte 17.000.000 de dolari.

ADVERTISING

Finala mică se va disputa pe 17 decembrie, de la ora 17:00, în timp ce marea finală va avea loc a doua zi, pe 18 decembrie, de la aceeaşi oră.

Ultimele 4 jocuri care se vor disputa la Campionatul Mondial vor fi toate televizate pe TVR 1.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!